Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Școlile nu sunt în vacanță, se pregătesc de zor pentru noul an școlar


Mai este aproximativ o lună până la începerea noului an școlar, iar pregătirile și curățenia sunt la ordinea zilei în școlile și liceele din Focșani. Reveniți din concediu sau pe punctul de a pleca departe de agitația cotidiană, reprezentanții instituțiilor școlare spun că toate lucrările se vor finaliza până la începerea anului școlar și că elevii vor fi primiți în clase curate, renovate și pregătite pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitățile așa cum trebuie.
    Zilele acestea am vizitat în Focșani: Åžcoala numărul 2, Åžcoala numărul 3, Åžcoala numărul 5, Åžcoala numărul 9, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Liceul Pedagogic „Spiru Haret”.
    Școala 2 „Ion Basgan” este aproape de finalul capitolului „curățenie”. S-a văruit, s-au făcut reparațiile necesare, iar singurul lucru ce lipsește e sunetul soneriei care anunță începutul unui nou an școlar, primul din ciclul gimnazial pentru unii, ultimul pentru alții. Directorul adjunct Dan Grigoraș este convins că totul va fi pus la punct până pe 14 septembrie. Åžcoala „Dr. Ing. Ion Basgan” a avut de făcut anumite reparații pe parcursul verii, cu sprijin din partea primăriei, care a alocat fonduri în acest scop. „Am văruit, am vopsit, am reparat unde era de reparat, pentru că am avut probleme cauzate de cutremur. Spre exemplu, în unele zone a căzut tencuiala, s-au produs crăpături. Dar, ușor ușor ajungem la final cu lucrările. Nu ne-am confruntat cu probleme majore. În afară de asta, mai avem de refăcut partea sanitară”, ne-a declarat directorul adjunct al școlii, Dan Grigoraș.
    Școala 3 este în plin proces de renovare, începând de la var și vopsea și terminând cu geamurile abia sosite, ce se vor monta în perioada următoare. Directorul adjunct Tatiana Bănică spune că, în mare parte, lucrările minore sunt spre final, iar cele majore se vor încheia pe parcursul semestrului I al anului școlar 2015-2016.
    Școala 5 „Anghel Saligny” nu a avut nevoie, anul acesta, de reparații majore. Conform spuselor directoarei Florentina Olteanu, curățenia este gata, iar sălile de clasă sunt pregătite pentru elevi.
    La Åžcoala 9 „Åžtefan cel Mare”, situația e aceeași. Investiții și reparații majore nu s-au făcut, iar tot ce înseamnă curățenie, igienizare, vopsit, văruit s-a finalizat. De asemenea, directorul adjunct Maria Pătrașcu ne-a spus că Grădinița numărul 6, ce aparține de școala „Ștefan cel Mare”, mai așteaptă prichindei să se înscrie. „Perioada oficială de înscrieri s-a terminat, însă noi mai avem câteva locuri rămase disponibile, de aceea avem și anunțul la intrarea în școală”, a precizat aceasta. Åžcoala a fost renovată și modernizată prin proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Åžcoala Åžtefan cel Mare Focșani”, finanțat cu fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul a avut o valoare totală de 17.438.160 lei, din care 262.000 lei reprezintă contribuția Primăriei Focșani.
    La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” am ajuns în urma directorului. După o scurtă plimbare prin interiorul liceului, am constatat că și aici s-au făcut câteva lucrări, deoarece pe holuri se simte un miros proaspăt de vopsea și var. Câțiva elevi urcau grăbiți pe scările liceului, interesându-se de desfășurarea examenului de certificare a calificării profesionale, dar părăsesc la fel de repede liceul,dezamăgiți că au ajuns prea târziu, după încheierea probelor de examen.
    În Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” este liniște, pace și curățenie. O doamnă secretară mă informează că domnul director nu a ajuns încă. Holurile liceului sunt proaspăt spălate și totul pare în regulă.
     Liceul Pedagogic „Spiru Haret”  este curat, aerisit și pregătit pentru încă un an de studiu. Din fonduri proprii, dar bine organizați, reprezentanții liceului au reușit să rezolve capitolul „curățenie și reparații”. Directoarea Lauriana Ailincuței spune că lucrările ce mai urmează a fi făcute nu vor dura mai mult de două săptămâni, așadar totul va fi finalizat la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?