Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

O focşăneancă de 27 de ani, BEATĂ CRIŢĂ, a dat cu mașina peste un cal și s-a oprit într-un stâlp


Beată criță, o șoferiță cu antecedente a dat cu mașina peste un cal, după care s-a oprit într-un stâlp. Cu o alcoolemie de aproape 1,00 miligrame per liru alcool pur în aerul expirat, Loredana D. nu a mai văzut pe unde merge, nu a putut evita calul pe care l-a lovit, după care a ajuns cu mașina în afara părții carosabile, mașina târându-se câteva zeci de metri pe cupolă, după care după care s-a oprit într-un stâlp. În urma accidentului, șoferița a suferit răni ușoare, iar la testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,97 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 25 iulie a.c., orele 23.45, pe DJ 205E Ciușlea, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că o tânără, de 27 ani, din Focșani, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un cal ce se afla pe partea carosabilă, s-a răsturnat și a intrat într-un stâlp din beton, aflat în afara părții carosabile, pe partea stângă a direcției sale de mers. În urma impactului, conducătoarea auto a fost rănită ușor și fiind testată alcoolscop, aparatul a indicat o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități  infracționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
           Potrivit unor surse, conducătoarea auto nu este la prima abatere, numele său apărând și pe site-ul Judecătoriei Focșani într-un dosar din 2010 ce a avut ca obiect „infracțiuni privind circulația pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)”. Conform deciziei instanței, în decembrie 2010, femeia a fost și condamnată la închisoare cu suspendare. „(…) condamnă pe inculpata D. Loredana la pedeapsă de 3(trei) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuz la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. (…) dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni”, a decis instanța.
    Fapta pentru care a fost condamnată a fost comisă în mai 2010, lună în care oamenii legii i-au suspendat și permisul pentru o lună, întrucât acumulase într-un interval de șase luni 15 puncte de penalizare. Potrivit unor surse, permisul i s-a anulat în aprilie 2011, ca urmare a condamnării din 2010, șoferița fiind nevoită să facă din nou școala de șoferi și să susțină examenul pentru obținerea documentului care îi permitea să șofeze. A redobândit permisul la finele anului  2013, iar de atunci și până acum nu a mai fost prinsă pe picior greșit.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?