Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Cercetașii Brigăzii 282 se instruiesc în apropierea râului Siret


Cercetașii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani se instruiesc, în această perioadă, în apropierea localității Pădureni, fiind vorba despre o tabără de pregătire la apă. Pregătirea a început pe 22 iunie și se va încheia în data de 3 iulie. Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, de către Alina Raicu, Siretul și zonele împădurite din apropiere constituie un teren propice instrucției specifice, oferind militarilor posibilitatea de a-și antrena tehnicile și procedeele necesare acțiunilor cercetașilor.
Pentru că sunt conștienți de faptul că un cercetaș este „pretutindeni și nicăieri”, militarii și-au impus obiective de instruire deloc ușoare, evaluarea performanțelor fiind una exigentă. „Una din sarcinile principale ale cercetașului este și furnizarea de date și informații despre posibile medii de confruntare. De aceea, obiectivele majore ale taberei sunt axate pe cercetarea zonei de luncă, dar și pe exersarea procedeelor de trecere a cursurilor de apă cu tehnica din dotare și cu mijloace improvizate. Pe parcursul acestor două săptămâni, activitățile se bazează pe un scenariu fictiv, unic, care cere antrenarea orientării în teren pe timp de zi și de noapte, traiul în condiții de izolare, dar și instrucția înotului, unul din scopuri fiind și verificarea rezistenței psihice și fizice a cercetașilor, pentru a fi gata de a acționa într-un mediu ostil”, a spus locotenent-colonel Ciprian Lungu, comandantul taberei.
    Potrivit aceleiași surse, pe parcursul taberei a fost exersat traiul în condiții de izolare, au fost construite adăposturi improvizate, capcane și locuri de preparare a hranei cu mijloace improvizate. Fiecare structură de cercetare și-a construit bivuac și a organizat activități izolate specifice. Activitatea a constituit și un schimb de experiență pentru tinerii militari, care au devenit învățăcei pe lângă militarii cu experiență în arma cercetașilor. În ultima săptămână a taberei de instruire la apă, un grup de zece adolescenți vor îmbrăca uniforma militară și, timp de trei zile, prin participarea și implicarea lor în activitățile de instruire, vor putea simți, pe propria piele, cum este să fii cercetaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?