Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Zeci de vrânceni, afectați de boala diareică acută


Peste 70 de vrânceni au ajuns la spital, în ultima săptămână, din cauza bolii diareice acute. Numărul celor care ajung la medici, după ce sunt diagnosticați cu această boală, a crescut în ultima perioadă.
Potrivit informațiilor oferite de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în săptămâna 15-21 iunie au fost diagnosticate 71 de cazuri de boală diareică acută. Din total, 19 persoane au necesitat internare în secțiile de profil ale Spitalului Județean de Urgență Focșani. Cei mai afectați de această boală sunt copiii cu vârste între 0 și 1 ani, fiind diagnosticate opt cazuri.
Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt durerile de cap, durerile abdominale, febra, vărsăturile, scaunele diareice și durerile musculare. Bolile diareice pot fi transmise atât prin alimente cât și prin apă, iar perioadele de incubație variază între 12 și 72 ore. Principalele surse de infecție sunt reprezentate de alimente și ape contaminate.
Medicii spun că metodele de prevenire sunt simple și la îndemâna oricui. Astfel, trebuie să consumați apă de băut provenită din surse sigure sau îmbuteliată, să vă spălați mâinile cu apă și săpun cât mai des și obligatoriu înainte de fiecare masă, precum și după fiecare folosire a toaletei, să spălați fructele și legumele sub jet puternic de apă înainte de a le consuma, să feriți alimentele de muște, gândaci, rozătoare și să le păstrați la rece. De asemenea, foarte important este să păstrați curățenia din jurul locuințelor, să îndepărtați gunoiul menajer și să vă scăldați numai în locuri special amenajate în acest scop, care sunt supuse controlului sanitar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?