Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO: Noul Audi Q7 va fi prezentat în premieră naţională azi, în Piața Unirii din Focșani


Societatea Scorpion va prezenta în premieră națională, azi, în cadrul Salonului Auto Vrancea – „SAV 2015”, noul Audi Q7. A doua generație de Q7 este, cel puțin din punct de vedere al designului, o evoluție a vechiului Q7 înspre o mașină cu aspect familial, cu accent pus pe factorul util. Dimensiunile au rămas impresionante: 5,05 metri lungime, 1,97 metri lățime și 1,74 metri înălțime – o mașină puțin mai scurtă (-37 mm) și mai îngustă (-15 mm) decât predecesorul său, dar în continuare una dintre cele mai mari din Europa. Ampatamentul are acum 2,99 metri, cu 3 mm mai puțin, însă spațiul interior a crescut datorită, în special, noilor materiale folosite pentru caroserie și scaune.
Noul Audi Q7 stă pe o platformă nouă, numită MLB Evo, care îi permite să fie cu circa 325 de kg mai ușor decât precedenta generație la motorizări și echipări similare (1995 kg pentru diesel, 1970 kg pentru benzinar), în special datorită folosirii extensive a aluminiului. De asemenea, per total, motorizările sunt cu 26% mai economice (28% la TFSI și 23% la TDI). A fost îmbunătățit și coeficientul aerodinamic cd, care are acum o valoare de doar 0.32, fără îndoială datorită formei mai fluide a mașinii.
Ca motorizări avem pentru început două propulsoare V6: 3.0 TDI de 272 CP și 3.0 TFSI de 333 CP, ambele Euro 6. Va mai urma o a doua variantă de 3.0 litri TDI care dezvoltă 218 CP și 500 Nm, cu emisii și consum mai mici, dar și o versiune e-tron quattro, care va fi primul hibrid plug-in ce va combina un motor diesel în șase cilindri cu un motor electric și tracțiune integrală. Audi Q7 e-tron consumă doar 1.7 litri de motorină la 100 de km și emite doar 50 de grame de CO2 pe kilometru. Autonomia sa electrică este de 56 de kilometri, iar autonomia totală a mașinii trece bine de 1.000 de km cu un singur plin de carburant.
Clienții pot opta între șapte culori pentru interior, iar bordul este bi-tonal, partea de jos fiind personalizabilă. Evident, avem o gamă largă de tapițerii din material textil, Alcantara sau piele, precum și de inserții de aluminiu sau lemn pe bord și pe consola centrală, pentru orice gusturi. Cei de la Audi ne spun că materialele sunt mai bune decât pe generația precedentă. Rămâne să și testăm acest lucru.
Spațiul interior este mai generos, după cum am scris mai sus, iar rândul al doilea de scaune poate culisa longitudinal 110 mm, cu 10 mm mai mult decât la precedenta generație. Toate scaunele se rabatează pentru a realiza o platformă complet plană de încărcare pentru obiecte de mari dimensiuni – dacă portbagajul are 295 de litri cu toate cele șapte scaune ocupate, el se mărește la 770 litri cu al treilea rând de scaune rabatat, iar în cazul versiunii de cinci scaune, la 890 de litri în standard și la 2.075 de litri cu al doilea rând de scaune rabatat. Hayonul acționat electric este echipare standard și se deschide, în opțiune, la trecerea unui picior pe sub spatele mașinii, pentru cei care vin cu brațele încărcate.
Clienții primesc în standard sistemul de asistență la parcare, sistemul de cruise control cu limitator de viteză, avertizare cu privire la oboseală și sistemul Audi pre sense city. Acesta din urmă avertizează la viteze specifice orașului atunci când o coliziune cu o altă mașină sau cu un pieton este considerată iminentă. La nevoie, acesta preia controlul și frânează pentru a încetini sau opri mașina, astfel încât să prevină impactul sau să îi diminueze efectele, fără ca mașina să intre în derapaj sau în coliziuni suplimentare.
Societatea Scorpion va participa la Salonul Auto Vrancea – „SAV 2015” cu 4 mărci de prestigiu și 19 modele auto de succes, după cum urmează: Volkswagen: Polo, Golf, Golf Sportsvan, Jetta, Passat Limuzina, Passat Variant, Tiguan & Touareg; Volkswagen Autovehicule Comerciale: Caddy Life, Amarok Highline & Crafter Furgon; Audi: A5, A6, Q3 & Q5. De asemenea,  Das Weltauto vine la acest eveniment cu modelele Tiguan, Jetta, Passat B6 & Beetle Cabrio. Scorpion Focșani va prezenta și vedeta salonului, noul Volkswagen Passat, care a fost declarată Mașina Anului 2015 în Europa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?