Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO: Consiliul Judeţean a depus documentaţia pentru avizele parcului industrial de lângă Focşani


Consiliul Județean Vrancea a depus documentația pentru obținerea avizelor necesare înființării parcului industrial în vecinătatea municipiului Focșani. Arhitectul șef al județului, Daniela Olaru,a declarat că la nivel județean au continuat procedurile necesare pentru a obține de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice titulatura de parc industrial. „Am continuat procedurile necesare pentru a putea înființa parcul industrial și am depus documentația necesară pentru a obține de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice avizele necesare și titulatura de parc industrial. Anterior acestor proceduri a fost întocmită documentația pentru a obține Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și a fost realizat un studiu de fezabilitate. Acestea sunt etape ce trebuie realizate pentru a obține statutul de parc industrial”, a precizat arhitectul șef al județului, Daniela Olaru.
    Parcul industrial va fi construit pe 51 de hectare de teren, situate la 7 kilometri distanță de Focșani. Prezentarea parcului industrial a fost făcută în luna noiembrie 2014 în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și a președintelui Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Åžtiințifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR), Traian Bărbat. Președintele Marian Oprișan a declarat că dorința administrației județene de a realiza un parc industrial este mult mai veche, numai că în ultimii zece ani acest proiect a fost tergiversat de guvernările Boc -Ungureanu. „Dorința municipiului Focșani și a județului Vrancea de a avea un parc industrial este mult mai veche numai că în ultimii zece ani, o spun cu toată responsabilitatea și cu toată deschiderea, n-am găsit niciun fel de înțelegere la Guvernul României. A venit momentul ca Focșaniul și Vrancea să aibă un parc industrial”, a afirmat Marian Oprișan.

    Åžeful administrației județene a susținut că administrația județeană are în perspectivă înființarea a încă un parc industrial. „Este primul parc de acest gen din județul Vrancea și din municipiul Focșani,  însă nu va rămâne singurul pentru că în perspectivă mai avem, în funcție de succesul acestui parc, intenția de a mai face încă un parc industrial. Pe de altă parte, administrația publică județeană înființează acest parc industrial cu o singură țintă în principal și anume atragerea de investitori și crearea locurilor de muncă la nivelul Județului Vrancea”, a spus președintele Marian Oprișan.
    Åžeful administrației județene a arătat că pentru ca acest parc industrial să devină realitate și să fie funcțional este nevoie de realizarea unei infrastructuri specifice. „Indiferent câte parcuri industriale am face în Moldova sau în Sud-Estul României, fără autostradă și fără aeroport vorbim povești de adormit copiii despre investițiile străine. Este și motivul pentru care încercăm în ultimii ani să creăm aceste lucruri. Partea de vest a țării a beneficiat de o poziție geografică fundamentală, iată că infrastructura privind autostrăzile devine o realitate în zona Transilvaniei”, a afirmat președintele Marian Oprișan.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?