Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Incendii la Spitalul Vidra și la o pensiune din Focșani


Modul de reacție și intervenție a personalului în cazul producerii unui incendiu la locul de muncă a fost testat, ieri, în cadrul unei pensiuni din Focșani. La ora 11.00, unul dintre angajați a apelat numărul unic de urgență 112 și a anunțat izbucnirea unui incendiu în bucătăria pensiunii, cu posibilități de propagare la etajele superioare.
    În urma apelului primit la dispeceratul ISU, au fost concentrate la sediul obiectivului, de pe bulevardul București, nr. 15, șase echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, respectiv 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială pentru descarcerare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de lucru și salvare de la înălțimi. Personalul de pe locul de muncă a intervenit cu mijloacele de primă intervenție pentru localizarea flăcărilor, a evacuat persoanele din interiorul obiectivului și a întrerupt alimentarea cu energie electrică și gaze. 
    La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta în bucătărie, cu pericol de propagare la restaurant și la spațiile de cazare de la etajele superioare. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protecția acoperișului blocului de locuit alipit pensiunii. De asemenea, o persoană s-a intoxicat cu fum în una dintre camerele de la etajul 1 și nu s-a putut evacua. Prin urmare, echipajele de căutare-salvare și de prim-ajutor au acționat pentru salvarea acesteia și acordarea asistenței medicale.
    Cea de-a doua situație tactică a presupus că o persoană care alimenta autoturismul cu carburant de la stația din imediata apropiere a plecat fără a mai decupla pistolul pompei, acesta fiind smuls, iar combustibilul împrăștiat pe jos. Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei pentru descarcerare s-a oprit scurgerea de combustibil de la robinetul aflat în interiorul pompei. De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtarea resturilor de carburant scurs pe asfalt. 
    În cursul aceleiași zile, Stația de Pompieri Vidra a desfășurat un exercițiu similar la spitalul din localitate, unde s-a simulat izbucnirea unui incendiu la acoperișul imobilului. Astfel de activități se desfășoară periodic, în vederea pregătirii și antrenării forțelor de intervenție, dar și a persoanelor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?