Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Schimb de experienţă la Odobeşti, între tineri europeni


Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești a fost gazdă, luni,  pentru elevi veniți din Turcia, Polonia, Italia și județul Buzău. Întâlnirea dintre tinerii români și cei străini a avut loc în cadrul programului Erasmus+, prin proiectul „Be a European School Teacher (BEST)”, finanțat de Uniunea Europeană printr-un grant de aproape 25 de mii de euro. Proiectul se derulează în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016. Coordonatorul proiectului este o unitate de învățământ din Antalia, Turcia, iar celelalte țări sunt partenere.
Tinerii musafiri, alături de însoțitorii didactici, au fost primiți cu pâine și sare, obicei despre care au aflat că este un semn de prietenie, pâinea și sarea fiind avuțiile de bază pe care gazdele le împart cu oaspeții. Obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea metodelor de predare ale profesorilor implicați, motivarea elevilor pentru a învăța, promovarea unui proces de învățare atractiv și îmbunătățirea competențelor de comunicare în limbi străine.
Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, le-a urat musafirilor bun venit și a promis că nu va fi ultima întâlnire de acest gen. De asemenea, edilul i-a invitat să cunoască orașul Odobești, dar și împrejurimile. „Îmi doresc ca șederea dumneavoastră în orașul nostru să fie cât mai plăcută, să vedeți câteva dintre obiectivele noastre, în așa fel încât atunci când veți pleca din România să aveți amintiri plăcute de povestit și să reveniți cu plăcere atât în România cât și în orașul nostru, așa cum am făcut-o eu când am mers în țările pe care le reprezentați dumneavoastră. Din orașul Odobești avem diplomați care reprezintă țara noastră în Turcia, consulul general al României la Izmir este din Odobești, atașatul economic al Consulatului României în Polonia, în Varșovia, este tot odobeștean, consulul general de la Veneția este, la fel, odobeștean. Schimbul de experiență care va avea loc între dumneavoastră și cadrele didactice și copiii de la Odobești sper să aducă un plus mare în sistemul relațional, pe care trebuie să-l creați între comunitățile noastre. Vă mulțumesc pentru că ați ales Odobeștiul ca partener”, a spus primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?