Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Primarul din Homocea așteaptă sentința în dosarul în care este acuzat de uz de fals


Primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, judecat de magistrații Judecătoriei Adjud într-un dosar de uz de fals, își așteaptă sentința. Instanța ar fi trebuit să se pronunțe ieri, dar pentru că are nevoie de timp pentru a delibera, pronunțarea s-a amânat pentru 9 iunie.
    Reamintim că în septembrie anul trecut, Ionescu și consiliera sa, Maria Daniela Pavel, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud. Ionescu a fost acuzat de instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar consiliera de fals material în înscrisuri oficiale.
    Problemele li se trag de la alegerile din iunie 2012. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, după alegerile locale din 10 iunie 2012, PNG-CD a înaintat la Primăria Homocea o adresă, prin care a comunicat Consiliului Local măsura excluderii din partid și retragerea sprijinului politic față de 10 consilieri, printre care Petrea Vasile, Cătălin Neghină, Neculai Onofrei și Francisc Marian Bitere. Printr-o altă adresă, înregistrată tot la Primăria Homocea, PNG-CD reafirmă sprijinul politic și solicită validarea mandatelor de consilieri locali a altor patru persoane, respectiv Constantin Bățaru, Ionuț Stoican, Ștefan Melu și Costel Ciulei. Primarul a convocat ședința ordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi fiind cuprinse și proiectele de hotărâre care se refereau la încetarea mandatelor de consilieri pentru primii patru amintiți, vacantarea posturilor acestora și validarea mandatelor de consilieri locali ale următoarelor patru persoane din liste.

    În rechizitoriu se mai arăta că ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum. Apoi, Ionescu a formulat o acțiune la Tribunalul Vrancea, care a emis o sentință civilă, rămasă definitivă și irevocabilă prin Decizia Curții de Apel Galați, potrivit căreia pârâtul Consiliul Local Homocea trebuia să ia în dezbatere, în prima ședință, propunerea primarului Ionescu privind încetarea de drept a mandatelor primilor patru și validarea supleanților. Potrivit procurorilor, Neculai Ionescu a dispus ca Maria Daniela Pavel, în calitate de consilieră a sa, să înregistreze cele patru adrese emise de PNG-CD, să le dea numere și să le înainteze la Primăria Homocea. În rechizitoriu se arată că pe 1 aprilie 2013, primarul a convocat ședința ordinară a Consiliului Local Homocea, prin care a solicitat punerea în executare a sentinței civile a Curții de Apel Galați. În timpul ședinței, PNG-CD a înaintat o adresă din care rezulta că și lui Constantin Bățaru, Ionuț Stoican și Costel Ciulei li s-a retras sprijinul politic, fiind excluși din formațiune. Consilierii au fost de acord prin vot doar cu proiectele de hotărâri care au vizat încetarea mandatelor de consilieri locali, vacantarea celor patru posturi, refuzând să valideze pe cei patru consilieri supleanți nominalizați în sentința civilă.
    Apoi, potrivit procurorilor, la data de 8 aprilie 2013, Ionescu ar fi șters cu pasta corectoare patru numere de înregistrare date pe 28 martie și a rugat-o pe consiliera sa să înregistreze documentele trimise de PNG-CD cu data de 8.04.2013. În aceeași zi, Ionescu a convocat ședința extraordinară a Consiliului Local Homocea, prin care a solicitat punerea în executare a sentinței civile din 2012, rămasă definitivă în 2013, la Curtea de Apel Galați. Primarul ar fi prezentat adresele cu numerele de înregistrare  modificate, prin care a propus validarea mandatelor de consilieri locali ale lui Constantin Bățaru, Ionuț Stoica, Ștefan Melu și Costel Ciulei, iar în urma supunerii la vot, cei patru consilieri au fost validați. În rechizitoriu se mai arată că la audieri, primarul și consiliera sa au declarat că nu se consideră vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor care le-au fost reținute în sarcină, susținând că nu au intenționat în niciun mod să vicieze rezultatul alegerilor, ci doar să întrunească numărul de membri necesar formării majorității în Consiliul Local. În același dosar, față de alte persoane s-a dat clasare.
    Primarul Ionescu ne-a declarat atunci că nu a făcut niciun fals și era convins că va fi achitat.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?