Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Nela Panaite – reclamată la poliție, Elena Daniela Baneș – iertată de ÎPS Ciprian


Unul dintre preoții de la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Focșani a reclamat-o la poliție pe Nela Panaite. Ieri, aceasta a fost chemată la poliție să dea explicații cu privire la cele întâmplate. În timp ce Nela Panaite ne-a precizat că reclamația a făcut referire la faptul că nu avea voie să stea în curtea bisericii, polițiștii ne-au spus că de fapt reclamația face referire la tulburarea ordinii și liniștii publice, în timpul protestului de duminica trecută. „M-a reclamat părintele la poliție că duminica trecută, înainte să înceapă protestul, am stat pe bancă în curtea bisericii și că nu aveam voie, eu fiind excomunicată. Am explicat că nu am știut că nu am voie să stau în curtea bisericii care ar fi proprietate privată și cam atât. Noi am făcut protestul în stradă”, ne-a spus Nela Panaite. În ciuda celor spuse de aceasta, protestul a început în curtea bisericii, enoriașii ieșind din curte după ce li s-a reamintit că autorizația este pentru spațiul din fața lăcașului de cult.

    Mai mulți enoriași de la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Focșani au protestat sâmbătă și duminică, cerând întoarcerea preotului Giorgică Vatră, dar și ridicarea pedepselor aplicate în cazul a 11 dintre ei, respectiv trei excomunicări și opt canonisiri. Dintre cei trei excomunicați de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, doar Nela Panaite a participat la această acțiune, având alături persoane dintre cele canonisite. Romică Gavrilă și Elena Daniela Baneș, ceilalți doi focșăneni excomunicați, nu au mai participat la acțiunile de protest.
    De altfel, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Dragoș Olteanu, ne-a spus ieri că Baneș a obținut iertarea Înalt PreaSfinției Sale Ciprian. „Doamna Baneș a venit, a vorbit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a făcut o cerere scrisă și a fost iertată. Åži-a dat seama de greșeală, și-a cerut iertare și a spus că nu a mai fost implicată în acțiunile organizate de doamna Panaite. Acum poate reveni în biserică. Arhiepiscopia trebuie să ia atitudine, în ceea ce privește excomunicarea și canonisirea, ca să nu se ajungă în situația de la Ruginești, când preoții noștri slujeau în drum”, ne-a declarat Dragoș Olteanu.
    ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va oficia duminică o slujbă arhierească la biserica din Bălești, acolo unde va avea loc și o slujbă de binecuvântare a casei praznicale.
   

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?