Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Doi ani și jumătate de închisoare după ce și-a înjunghiat vecinul cu foarfecele


Un bărbat din Mărășești, care și-a înjunghiat vecinul de bloc cu un foarfece, a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistrații Tribunalului Vrancea i-au aplicat o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare. El are și de plătit o sumă de bani, reprezentând daune morale și cheltuieli de spitalizare. Decizia nu este definitivă.
    „Respinge cererea privind schimbarea încadrării juridice formulată de inculpatul Niță Dumitru ca neîntemeiată. Condamnă pe inculpatul Niță Dumitru pentru comiterea infracțiunii (…) de «tentativă la omor» (…) la 2 ani și 6 luni închisoare. În temeiul art. 66 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării pe o perioadă de 2 ani a următoarelor drepturi: a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; b) dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercitarea autorității de stat; n) dreptul de a comunica cu victima sau membrii de familie ai acesteia (Voroneanu Dinu). (…) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, n pe perioada executării pedepsei. Menține starea de arest preventiv. În temeiul art. 72 C.pen., compută din pedeapsa aplicată perioada de la 12.11.2014 și până la pronunțare. Dispune confiscarea unui foarfece și a două CD-uri, în temeiul art. 112 C.pen. Admite acțiunea civilă promovată de părțile civile Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani și Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea. Obligă inculpatul la 2751,35 lei către Spitalul de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani și la 33 lei către Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, cu dobânda legală până la achitare (…). Admite în parte acțiunea civilă promovată de Voroneanu Dumitru și obligă inculpatul la 2000 lei despăgubiri către Voroneanu Dinu (din care 1000 lei daune morale), obligă inculpatul la 3000 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care: – 63 lei pentru Serviciul Județean de Medicină Legală Vrancea în contul Spitalului Județean Focșani; – 500 lei, cheltuieli judiciare către stat în faza de urmărire penală; – 200 lei onorariu apărător din oficiu urmărire penală; – 200 lei onorariu apărător din oficiu în faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 20.05.2015”, se arată în decizia instanței de judecată.
    Inculpatul a fost trimis în judecată la finele anului trecut, fapta fiind comisă pe 30 octombrie. Victima și inculpatul locuiesc în blocul fostului IAS din Mărășești. De mai multe ori, vecinii i-au reproșat inculpatului că face gălăgie și că nu-i lasă să se odihnească. La momentul comiterii faptei, victima și alte persoane se aflau în imobil și montau o ușă. Una dintre persoanele prezente i-a reproșat inculpatului că a băut, moment în care a intervenit partea vătămată, care i-a atras atenția că face zgomot. Astfel, între persoanele prezente a izbucnit o ceartă, apoi acestea au început să se împingă. Între timp, partea vătămată a ieșit din imobil, iar după ea a mers înculpatul, care a înjunghiat-o cu foarfecele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?