Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Deputatul PSD Victor Roman: Codul Silvic, în forma adoptată de Parlament, protejează interesele României


Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, salută adoptarea Codului Silvic în forma inițială, documentul fiind transmis pentru reexaminare de președintele României. „Codul Silvic, în forma propusă de Parlament, protejează interesele României, oferind instrumente care să blocheze tăierile abuzive de păduri. Cu siguranță, actualul proiect de modificare a Codului Silvic reprezintă un pas înainte pentru protejarea mediului, a vieții și a sănătății fiecărui român. Codul Silvic este foarte bun sub foarte multe aspecte, inclusiv ca să crească prețul lemnului aici, în România”, a spus deputatul Victor Roman. 
Acesta a amintit că actuala guvernare a promovat Radarul Pădurilor, ca o măsură de luptă împotriva defrișărilor ilegale. Deputatul Roman susține că noul Cod Silvic oferă instrumente suplimentare pentru a lupta cu mafia din acest domeniu. „Nu cred că mai este o noutate pentru nimeni că pădurile din România au fost și încă sunt tăiate abuziv, iar noul Cod Silvic oferă instrumente suplimentare pentru a lupta cu mafia din această zonă. Protejarea pădurilor împotriva defrișărilor abuzive înseamnă protejarea efectivă a cetățenilor României, a sănătății acestora”, a precizat deputatul Victor Roman.
Parlamentarul vrâncean a arătat că toți cei care nu au votat Codul Silvic vor ca firmele românești să dispară de pe piața lemnului, pentru că proiectul conține acea măsură anti-monopol, care ar aduce un echilibru. Totodată, mai susține parlamentarul vrâncean, cei care nu au votat Codul Silvic sunt de acord să continue exportul de buștean, „asta pentru că proiectul are un articol care spune că minimum 40% trebuie prelucrat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?