Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bătrân escrocat de falși funcționari ai primăriei


Un bătrân de 91 de ani, din comuna Nănești, a rămas fără 1.400 lei, după ce banii i-au fost furați de falși angajați ai primăriei. Bătrânul s-a lăsat păcălit după ce două persoane de etnie romă s-au prezentat la poarta sa și i-au spus că lucrează la primărie și trebuie să-i dea suma de 100 lei. Falșii angajați i-au spus bătrânului că au o bancnotă de 200 lei, așa că i-au cerut să le dea restul. 
Bucuros că are de luat bani, bătrânul a mers în casă și a revenit cu o cutie metalică în care avea suma de 1.400 lei. Falșii funcționari i-au înșfăcat cutia din mână, s-au urcat în mașină și s-au făcut nevăzuți. Polițiștii fac acum cercetări pentru identificarea escrocilor. „La data de 19 mai a.c., ora 15.50, polițiștii din Nănești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras lui T. Gheorghe, de 91 ani, suma de 1.400 lei. În urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că două persoane de etnie rromă, ce se deplasau cu un autoturism de culoare închisă, au oprit în fața locuinței lui T. Gheorghe și sub pretextul că sunt funcționari din cadrul primariei și trebuie să-i înmâneze suma de 100 lei, i-au arătat o bancnotă de 200 lei, solicitând un rest de 100 lei. Bătrânul s-a deplasat într-o magazie, de unde a revenit cu o cutie metalică de dimensiuni mici, în care avea suma de 1.400 lei. Cei doi bărbați i-au luat cutia cu bani, fără a exercita violențe, și au părăsit curtea locuinței și apoi localitatea cu autoturismul mai sus menționat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor și luarea măsurilor legale”, au transmis polițiștii.
    Un alt furt a fost comis în Focșani. O tânără de 27 de ani, din municipiu este cercetată de polițiști pentru că a furat dintr-un magazin o rochie în valoare de 30 lei. Bunul a fost recuperat, iar pe numele tinerei s-a întocmit dosar penal. „La data de 19 mai a.c., ora 16.05, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că S. Lucica Claudia, de 27 ani, din localitate, a sustras o rochie în valoare de 30 lei dintr-un magazinul din localitate. Prejudiciul a fost recuperat, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt”, au adăugat oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?