Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

BiblioPovestașii vă invită astăzi în Piața Unirii!


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” și voluntarii săi BiblioPovestași, precum și toți colaboratorii și partenerii acestui program, invită toți focșănenii la un maraton de evenimente create și organizate sub îndemnul „Prinde(m) gustul VOLUNTARIATULUI!”. Acestea vor avea loc astăzi, începând cu ora 15.00, în Piața Unirii din Focșani, și marchează finalului proiectului de voluntariat „BiblioPovestașii”, derulat în perioada octombrie 2014 – mai 2015. 
Maratonul evenimentelor va începe cu premierea voluntarilor BiblioPovestași, moment urmat, la 15.30, de Flash Mob și la 16.00 de teatru labirint. Între orele 15.00 – 18.00 se va derula acțiunea „Foto Voice – Voluntariat cu «gust»”, iar între orele 16.00 – 18.00 cei interesați pot participa fie la atelierele de creație, sau la „Biblioteca Vie – Lectura m-a făcut mai bun!”, fie la „Povești digitale – Și eu sunt BiblioPovestaș!”.
În același interval orar va avea loc un „Târg de voluntariat” ce are ca obiectiv promovarea voluntariatului și efectuarea de înscrieri de noi voluntari. La ora 17.00 începe „Teatrul de stradă”, iar de la ora 18.00 va porni Marșul cu bicicletele, de promovare a voluntariatului – #prindegustulvoluntariatului. La ora 20.30 va avea loc Gala voluntarilor, eveniment care va încheia ziua. „Vă așteptăm alături de noi, să scriem împreună cea mai frumoasă poveste despre voluntariat, bibliotecă și carte, cele care deschid inimi, croiesc minți luminate, construind comunități implicate!”, transmite Margareta Tătăruș, coordonatorul ineditului programul „BiblioPovestașii”.

    Programul de voluntariat „BiblioPovestașii” face parte din cadrul Proiectului „Raftul cu inițiativă – dezvoltarea programelor de voluntariat în biblioteci”, implementat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Dezvoltat în biblioteca vrânceană, acest proiect a contribuit la creșterea gradului de implicare a membrilor comunității vrâncene în promovarea lecturii, a diversificării serviciilor de bibliotecă și a învățării pe tot parcursul vieții. 
    „11-17 mai 2015 este Săptămâna Națională a Voluntariatului și voluntari din toată România arată comunității în care trăiesc ce schimbări produc implicarea, dăruirea și pasiunea pentru oameni. Pro Vobis este asociația care promovează an de an cele mai frumoase inițiative ale voluntarilor și pun în valoare schimbarea. Proiectul național «Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci», implementat de Pro Vobis în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), a implicat 16 biblioteci publice din România care au dezvoltat programe de voluntariat pentru comunitățile lor. Idei frumoase, oameni dornici să dăruiască din timpul și priceperea lor, servicii noi de bibliotecă sau proiecte care au adus o nouă imagine pentru biblioteca publică în care au fost implicați voluntarii – oamenii aceia speciali care există pretutindeni, au transformat un simplu proiect într-o poveste cu și pentru oameni”, au transmis organizatorii, arătând că „BiblioPovestașii”, programul de voluntariat al Bibliotecii Județene Vrancea, a scris o poveste excepțională despre oameni excepționali care iubesc biblioteca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?