Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Tânăr arestat preventiv, după ce a furat din laboratorul școlii


Un bărbat de 27 de ani, din comuna Urechești, a fost arestat preventiv ieri, pentru furt calificat. El este suspectat că a pătruns prin efracție în incinta școlii din localitate, iar dintr-un laborator a sustras o unitate de calculator, un monitor, tastatura, dar și o drujbă, valoarea prejudiciului fiind de 1.500 lei. Spargerea a fost dată în intervalul 8-11 mai, iar în urma sesizării făcute luni, polițiștii l-au identificat pe principalul suspect. Acesta este Năstase I., are 27 de ani și este din comună. Polițiștii au recuperat bunurile furate de el din școală.
    „La data de 11 mai a.c., orele 07.30, polițiștii din Urechești au fost sesizați despre faptul că în perioada 08-11.05 a.c., persoane necunoscute, prin forțarea unei uși din termopan de la un laborator, au pătruns în interiorul școlii din localitate, de unde au sustras o unitate PC, un monitor și tastatura acesteia, precum și o drujbă, valoarea prejudiciului creat fiind de 1.500 lei. În urma cercetărilor efectuate cu operativitate, polițiștii au luat măsura reținerii lui I. Năstase, de 27 ani, din Urechești, iar bunurile sustrase au fost recuperate de la acesta. În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.) urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă”, a precizat subcomisar Bogdan Toader, de la biroul de presă al IPJ Vrancea.
    Propunerea de arestare a fost admisă, ieri, de magistrații Judecătoriei Focșani, dar poate fi contestată de inculpat. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Icovoiu Năstase, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 12.05.2015 până la data de 10.06.2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi, 12.05.2015, ora 12:30”, se arată în soluția instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?