Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

O adjudeancă şi un cetăţean german, rătăciți în Cheile Tișiței, salvați de jandarmi


Doi turiști, care s-au rătăcit în minivacanța de 1 mai în Cheile Tișiței, au fost salvați de jandarmi înainte ca viețile să le fie puse în pericol. Apelul prin 112 s-a primit vineri seara, în jurul orei 21.30, în căutarea tinerei din Adjud, Horiana S. și a unui cetățean german plecând cinci jandarmi.
    Cei doi au reușit să comunice cu jandarmii prin telefon și chiar să le trimită o poză cu un indicator din zona în care se aflau. Au fost găsiți în jurul orei 2.00, aproape înghețați și aduși în singuranță până la intrarea în Rezervația Cheile Tișiței, acolo unde aveau mașina. Cei doi au fost găsiți la o distanță de aproximativ 20-25 de kilometri, în punctul denumit „Golul Roibului”. La vederea jandarmilor, care i-au și îmbrăcat cu propriile uniforme, turiștii au fost extrem de fericiți, mai ales că nu mai sperau să fie găsiți, iar vremea nu era deloc prietenoasă. În plus, ar fi putut fi și atacați de animalele sălbatice.  După ce au ajuns la mașină, jandarmii i-au însoțit până la pensiunea din Tulnici unde erau cazați, pentru a se asigura că totul este în regulă. Misiunea de salvare s-a încheiat sâmbătă dimineață, în jurul orei 6.00.
    „5 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Soveja au plecat în căutarea celor doi turiști care au fost găsiți în punctul ” Golul Roibului” la ora 02.00, la aproximativ 25 km de la intrarea în rezervație. Turiștii, un cetățean german de 32 ani și o tânără de 27 ani din mun. Adjud, au fost găsiți în stare bună, nu au necesitat îngrijiri medicale și s-au bucurat nespus de mult la vederea jandarmilor deoarece erau înfrigurați, cu hainele ude și credeau că nu vor fi găsiți până dimineață. Aceștia au declarat că s-au abătut de la traseul pricipal cu scopul de a ajunge în localitatea Greșu pe un traseu cunoscut doar de localnici, fiind noapte s-au rătăcit și nu au reușit să găsească drumul de întoarcere. Jandarmii le-au oferit hainele lor și i-au condus pe turiști în localitatea Tulnici, la pensiunea unde erau cazați, ajungând la locul de cazare după patru ore de mers pe jos, în dimineața zilei de 02.05.2015 la ora 06.00.”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.
   

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?