Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

SCANDAL la UPU! O femeie, nemulţumită că soacra sa a așteptat TREI ORE


O femeie care a ajuns ieri după-amiază la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Focșani cu soacra ei, vrea să depună plângere împotriva medicilor, pe motiv că ar fi așteptat trei ore ca soacra sa să fie consultată. Mia Vlad ne-a povestit că, ieri, în jurul orei 15.00 a ajuns la UPU cu soacra sa, care a a fost adusă cu o ambulanță. „Pe la ora 15.00, soacrei mele i s-a făcut rău și a căzut pe islazul din Vadu Roșca, după ce a avut o altercație cu cineva. După 15 minute a venit ambulanța, care a preluat-o, chiar a oprit pe drum să îi administreze un medicament pentru că vomita. Ea a fost preluată inconștientă. Am ajuns la Urgențe și nici măcar un medic nu s-a uitat la ea timp de 3 ore. Adusă cu ambulanța, inconștientă, nici nu s-au uitat la ea! Pai e corect să fie lăsată o bătrână trei ore și să nu se uite nimeni la ea? Păi o iau de aici și o duc la alt spital!”, ne-a spus ieri Mia Vlad.
    Nervoasă din cauza faptului că soacra sa, Ionica Vlad, în vârstă de 68 de ani, nu a fost preluată de niciun medic, femeia a început să țipe la cadrele medicale din UPU, care au chemat un echipaj al jandarmeriei. „Bine că nu au vrut să o ia să o consulte, dar au chemat repede jandarmii. Eu am sunat la 112 ca să fac o plângere, m-au dat la Poliție, care mi-au zis că n-au ce face, la Colegiul Medicilor nu a răspuns nimeni, iar la Casa de Sănătate nu era nimeni. Nu e corect ca o bătrână, în stare gravă, să fie ținută pe bancă trei ore. Abia acum (n.r. – ieri, ora 18.00) au preluat-o”, ne-a mai spus femeia. Mia Vlad vrea să depună  plângere la Colegiul Medicilor împotriva cadrelor medicale de la UPU. „Nu e posibil ca la Urgență și adusă cu ambulanța, să stai 3 ore pe bancă, fără să te bage nimeni în seamă! O să mă duc să depun plângere împotriva lor”, a mai spus femeia.
    În replică, medicul de gardă de la UPU, Cornel Èšiu, ne-a declarat că Mia Vlad a venit cu chef de ceartă în UPU, iar soacra sa a fost preluată în funcție de gravitatea urgențelor. „A venit cu chef de ceartă, a făcut circ pe aici, de la început avea chef de harță. Eu am avut foarte multe urgențe și nici paturi libere nu aveam. Am preluat cazurile în funcție de gravitate. Bătrâna are o hipertensiune neglijată și acum a făcut un atac de panică, după ce s-a certat cu cineva. O stabilizez și poate merge acasă”, ne-a declarat medicul Èšiu.
    Mecanismul sau procedura prin care pacienții sunt preluați și consultați este stabilit prin lege. Algoritmul de clasificare este următorul:  I. COD ROÅžU – situație de gravitate maximă, care impune consultarea imediată a pacientului care necesită ACUM intervenție salvatoare de viață. Timpul maxim de preluare în zona de tratament: 0 minute;  COD GALBEN – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 10 min; COD VERDE – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 30 min; COD ALBASTRU – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum  60 min;  COD ALB – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 120 min.

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?