Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Emoţii până pe 13 mai pentru doctorul Moise


Magistrații Tribunalului Vrancea se vor pronunța în dosarul în care medicul Nicolae Moise a dat în judecată conducerea Spitalului Județean Focșani, luna viitoare. La termenul de ieri, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 13 mai a.c. 
  Medicul Nicolae Moise a cerut în instanță să revină în funcția de coordonator al compartimentului ORL de la Spitalul Județean. În întâmpinarea depusă de juriștii Spitalului Județean, se precizează că funcția nu există deoarece este vorba despre un compartiment și nu secție, transformarea fiind făcută în 2003 prin ordin al ministrului Sănătății. „Prin Ordinul MS nr. 423/08.05.2003, privind structura organizatorică a Spitalului Județean Focșani, numărul de paturi de la Secția ORL a fost redus de la 25 la 20, secția ORL fiind transformată în compartiment ORL. Conform legislației în vigoare de la acea dată și din prezent privind normativul de personal, în compartimentele din unitățile sanitare nu era prevăzut post de conducere (medic șef de compartiment). (…) În consecință, funcția de conducere (medic șef secție) fiind desființată ca urmare a reorganizaării secției în compartiment, începând cu data de 01.08.2003, reclamantul a revenit pe funcția de execuție de medic primar în compartimentul ORL”, se arată în întâmpinare.
    Mai mult, juriștii spitalului au precizat la momentul deschiderii acțiunii în instanță că „prezenta acțiune nu numai că nu ar aduce niciun avantaj sau beneficiu concret reclamantului, locul de muncă, funcția și salariul său rămânând nemodificate ci dimpotrivă l-ar împovăra cu sarcini suplimentare pentru care în condițiile legii nu poate fi remunerat. Cu alte cuvinte, vom dovedi că reclamantul ne-a chemat în judecată pentru a ne determina să-i impunem o obligație în cadrul raporturilor de muncă și nu pentru a-și valorifica un drept izvorât din aceste raporturi”.
    În ceea ce privește numirea doctorului Bogdan Marinescu în funcția de coordonator al compartimentului ORL, juriștii Spitalului Județean au precizat că s-a făcut „din rațiuni administrative, ca urmare a faptului că în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, s-a constatat completarea necorespunzătoare a unor foi de observație, întocmite de reclamant, contravaloarea acestora fiind imputată spitalului”. Mai exact, CAS Vrancea a imputat Spitalului Județean suma de 50.000 lei.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?