Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Exploratoarea Uca Marinescu la Simpozionul „Ziua pământului“ de la Adjud


Sala de festivități a Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud a găzduit, la finele săptămânii trecute, sesiunea de comunicări a celei de-a IX-a ediții a Simpozionului Ziua Pământului. Pe parcursul săptămânii trecute au fost organizate diverse activități pe această tematică, printre care vizitarea SGA Vrancea, a Stației Meteorologice din Adjud, vernisajul unei expoziții fotografice despre orașul Roma la Åžcoala „Principele Radu”, precum și difuzarea, la Tele M Iași, a unui reportaj cu prichindeii de la Grădinița din Domnești, pentru sensibilizarea adulților la problemele Terrei.
Organizatorii evenimentului au spus că, și de această dată, invitații acestui simpozion i-au făcut să fie mândri că sunt români. Uca Marinescu este prima femeie din lume ce a ajuns pe schiuri, în același an, atât la Polul Nord cât și la  Polul Sud. Aceasta a întreprins numeroase expediții în Siberia, a traversat pe jos Africa de la Sud la Nord, Papua Noua Guinee, Tibet și altele. Adriana Istrate a participat și a câștigat ultra maratonul din Antarctica, alergând în 24 de ore 100 de km la temperaturi de -25º C. La rândul său, Ilie Roșu este maratonistul cunoscut în toată lumea ca alergând împreună cu steagul României și al țării gazdă.
Toate aceste acțiuni s-au desfășurat prin implicarea Primăriei Adjud, a primarului Constantin Armencea, a Åžcolii Gimnaziale Pufești – profesor Mariana Bogdan, Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea, Asociației „Simion Mehedinți” – conferențiar universitar dr. Costică Neagu, a Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud – profesor Ion Catană, precum și a profesorilor dr. Nicolae Damian, Gicu Valentin Dogaru și Mihaela Armencea. „A fost un simpozion reușit, elevii de la Liceul «Emil Botta», coordonați de directorii acestei instituții, profesorii Emil Dumitru și Cătălin Pionescu, au fost deosebit de receptivi la aspectele expuse de către invitați, discursul acestora motivându-i pentru activitățile lor cotidiene și pentru viitorul lor”, a transmis profesor dr. Nicolae Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?