Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Castelul Corvinilor, pe coperta ghidului de călătorie editat de Lonely Planet


Castelul Corvinilor din Hunedoara, monument istoric din secolul al XV-lea ce a aparținut lui Iancu de Hunedoara, a fost ales de prestigioasa editură Lonely Planet pentru a fi imaginea de copertă a ghidului de călătorie pentru România și Bulgaria. 
Directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, și-a exprimat mulțumirea pentru faptul că fotografia monumentului se află pe coperta principală a ghidului de călătorie, apreciind că acest lucru arată frumusețea și faima de care a început să se bucure cel mai frumos castel medieval din România. „Mă pun în situația editorului de la Lonely Planet, care a trebuit să ia următoarea decizie: cum va arăta prima copertă a ghidului de călătorie pentru România și Bulgaria? Sunt convins că alegerea lor nu a fost una ușoară. Ambele țări, România și Bulgaria, au probabil sute sau chiar mii de imagini demne de a ajunge pe prima copertă a acestui ghid, însă Lonely Planet a ales Castelul Corvinilor pentru aceasta, fapt care nu poate decât să ne bucure”, a afirmat Costin Tinca.
Castelul Corvinilor se pregătește să fie gazda primei ediții a Târgului European al Castelelor. Manifestarea va avea loc în perioada 1-3 mai și va reuni în sala Dietei de la castelul din Hunedoara reprezentanții a 21 de castele sau muzee importante din șase țări europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?