Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

La reconstituirea crimei care a îngrozit Gugeștiul, spiritele S-AU ÎNCINS între rudele autorului și cele ale victimei


Tânărul drogat din Gugești, care înainte de Paște a omorât un om pentru bani, s-a întors ieri acasă. Nu pentru că ar fi scăpat de arest, ci pentru a participa la  reconstituirea crimei. Astfel, Marian Ionuț Bălan a fost nevoit să facă, ieri, tot ce a făcut în ziua crimei. Le-a arătat anchetatorilor unde a băut, cum și-a schimbat hainele acasă la el, cum a plecat apoi spre casa victimei, cum a intrat în interiorul acesteia, pe unde a cotrobăit, dar și cum a dat foc păturii, în speranța că va șterge urmele.
    La reconstituire spiritele s-au cam încins între rudele autorului și cele ale victimei, motiv pentru care polițiștii au intervenit și i-au avertizat pe membrii familiei lui Marian Ionuț Bălan, în special pe tată, să aibă grijă la atitudine, altfel fiind pasibil de amendă. De altfel, o rudă a victimei ne-a contactat ieri la redacție și ne-a sesizat faptul că de ceva timp, familia autorului îi amenință pe toți cei care vorbesc despre caz. „De când s-a întâmplat crima asta ne cam amenință tatăl celui care l-a omorât pe Petrică. Ne este frică să mai ieșim din casă. Am spus și la poliție. Și mama lui a spus că ne omoară pe toți care vorbim de băiat. Ne-a terminat pe toți, trimit tot felul de iscoade pe străzi. Ne este frică să ne apuce seara pe drum”, ne-a spus femeia.
    Marian Ionuț Bălan a fost arestat preventiv vinerea trecută. Mandatul a fost emis pentru 30 de zile, soluția magistraților Tribunalului Vrancea nefiind atacată de inculpat. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălan Marian Ionuț pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17.04.2015 până pe 16.05.2015 inclusiv. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoștiințarea unui membru al familiei inculpatului. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 100 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 17.04.2015”, se arată în soluția instanței.
    Tânărul a fost reținut cu o zi înainte de arestare, respectiv joia trecută, chiar în ziua în care a împlinit 22 de ani, după ce locuința sa a fost percheziționată. La audieri a recunoscut comiterea faptei. A povestit că în noaptea crimei a băut la un bar din localitate, asta după ce se drogase. Târziu în noapte a plecat spre casă și i-a încolțit în minte ideea de a merge la casa lui Petrică Cojocaru, pentru a face rost de bani. Åžtia că are, mai ales că victima se lăuda cu orice ocazie.
    A intrat în casa victimei și a început să cotrobăie după bani și alte bunuri. La un moment dat a fost auzit de proprietar, care a deschis ușa și a dat nas în nas cu tânărul. De teamă că a fost prins, acesta a lovit victima, care a căzut la pământ. A lăsat-o acolo, legată la mâini și a continuat să cotrobăie prin casă, dar fără succes. A găsit doar niște monede de 50 și 10 bani, în total fiind vorba de 30 lei. „În urma activităților specifice desfășurate în cazul omorului din noaptea de 10/11.04.2015, privind pe C. Petrică, de 64 ani, din com. Gugești, jud. Vrancea, a fost identificat principalul suspect, și anume: B. Marian, de 22 ani, din Gugești. Din cercetările efectuate rezultă că fapta s-ar fi comis pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice și al țigărilor cu etnobotanice, precum și a situației materiale precare a principalului suspect în cauză. Din locuința victimei, tânărul a sustras monede divizionare de 50 bani și 10 bani, în valoare totală de aproximativ 30 lei”, au transmis polițiștii.
    În momentul în care a văzut că victima nu mai mișcă, tânărul s-a speriat și a plecat, dar nu înainte de a incendia o pătură de pe un pat, în speranța că așa va șterge urmele. Când a ajuns acasă, și-a incendiat și hainele, tot pentru a șterge orice urmă. Tânărul este acuzat de omor calificat și tâlhărie calificată.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?