Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Inspectorii DSP au constatat lipsa medicilor și infirmierelor din Spitalul Județean


Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au finalizat verificările în cele cinci spitale vrâncene. Cele mai multe probleme sunt la Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde unele clădiri nu corespund actului medical. Din acest motiv, inspectorii DSP au dat cinci avertismente. Deficiențe majore au fost găsite la Secția de Psihiatrie și la cea de Pneumologie, care au nevoie urgentă de lucrări de reabilitare și modernizare. „La nivelul Spitalului Județean de Urgență Focșani se impun măsuri imediate pentru reabilitarea, modernizarea și igienizarea clădirilor cu grad avansat de uzură, cu spații improprii și condiții igienico-sanitare necorespunzătoare în care funcționează secțiile TBC și psihiatrie și unde există risc major din punct de vedere epidemiologic (mergând chiar până la închiderea acestora). Se impune obținerea imediată de fonduri pentru reabilitarea acestora întrucât termenele de conformare riscă să nu fie respectate„, se arată în raportul DSP.
Potrivit inspectorilor DSP, la Spitalul Județean de Urgență Focșani este deficit de medici în secțiile de Cardiologie și Psihiatrie, condiții în care nu se pot asigura gărzile în toate zilele. De asemenea, este deficit și de infirmiere. Inspectorii sanitari au solicitat ca în 45 de zile, compartimentul de ortopedie să fie igienizat și reabilitat, dar și secția de pediatrie. Inspectorii sanitari au constatat că punctul de transfuzie din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă funcționează într-un spațiu impropriu, fără circuite funcționale, iar sălile de așteptare sunt improvizate pe holuri. De asemenea, și Blocul Alimentar trebuie modernizat și reabilitat.
 
   Avertismente pentru spitalele Vidra și Adjud 
 
Nereguli au fost găsite și la spitalele Adjud și Vidra. Astfel, la Spitalul din Adjud nu este respectată suprafața per pat, instalațiile sanitare sunt defecte, sălile de așteptare sunt improvizate, numărul de medici este insuficient, dar și de personal auxiliar. Inspectorii DSP au recomandat igienizarea blocului alimentar, achiziționarea de ecusoane pentru vizitatori și respectarea planului de conformare.
La Vidra s-au recomandat lucrări de reabilitare și reamenajare. Probleme au fost găsite la sala de nașteri și în sala de operații, care funcționeză în spații improprii. De asemenea, nu sunt respectate circuitele funcționale, mai ales că spațiul în care se află secția de chirurgie este impropriu, în condițiile în care acesta se găsește la etajul I și nu se poate realiza în condiții optime transportul pacienților cu targa. Pentru neregulile depistate, Spitalul Vidra și cel din Adjud au primit câte un avertisment de la inspectorii DSP.
La Spitalul Dumbrăveni și la Spitalul Panciu nu au fost găsite nereguli. Raportul de control a fost trimis la Ministerul Sănătății, iar în perioada următoare, inspectorii DSP vor relua acțiunile de control în spitale.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?