Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

„Blonda“, eleva care S-A SPÂNZURAT, va fi înmormântată astăzi


Adolescenta de 17 ani din comuna Tătăranu, elevă la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani, care și-a pus capăt zilelor în cea de-a doua zi de Paște, va fi înmormântată astăzi. Potrivit cadrelor didactice de la colegiul unde a studiat tânăra, înmormântarea va avea loc în jurul 12, iar Mihaela Gabriela M. va fi înmormântată în cimitirul din comuna Tătăranu. Vor fi prezenți foștii colegi de clasă, alături de diriginte.
    Pe pagina de Facebook a fetei, apropiații, șocați de moartea sa, au continuat să posteze mesaje și fotografii. „Dumnezeu să te ierte….nu ne-am așteptat la așa ceva…întotdeauna aveai o față zâmbitoare și chef de viață. Condoleanțe familiei”, a scris un prieten. „Nu o să îți pot zice niciodată adio…așa că am să îți zic ciao…..oriunde ai fi sper să îți fi găsit liniștea și pacea….nu am să uit niciodată zâmbetul tău……avem atâtea amintiri….îmi pun încă 1000 și o 100 de întrebări de ce …..??? mă pierd printre rânduri și încă vreau să cred că e o glumă sau poate un vis urât…..te iubesc nebuna mea mică și nu am să te uit niciodată…..și așa cum ziceai tu „Nessuno muore sulla terra finchè vive nel cuore di chi resta”. O să rămâi mereu în sufletul tuturor celor care îți vor binele…..o să trăiești în sufletele noastre……..T.V.B”, scrie o altă prietenă. „Buzata mea .. flori trebuia să.ți aduc la majorat nu acum :((( Dumnezeu să te ierte buzata mea te iuuubesc”, este un alt mesaj, completat de: „Nu mai e blonda! Pe cine mai strigăm noi „blondo” pe hol?”. Un tânăr a compus chiar un cântec pe care l-a postat pe pagina de facebook a adolescentei.
    Trupul neînsuflețit al Mihaelei Gabriela M. a fost descoperit de unchiul său în podul casei bunicului fetei, aceasta spânzurându-se cu o curea. Apelul prin 112 prin care s-a anunțat sinuciderea fetei a fost primit luni seara în jurul orei 20.00, iar echipajul medical ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, fiind declarat decesul. Potrivit unor surse oficiale, fata ar fi locuit cu bunicii, părinții fiind despărțiți. Mama ar fi plecată de mai multă vreme la muncă peste hotare, iar tatăl în județul Galați. De altfel, pe pagina sa de Facebook, Mihaela Gabriela scrisese că este din Tecuci. Anterior sinuciderii, copila ar fi avut dispute cu bunica sa, care îi atrăgea atenția atunci când făcea lucruri pe care ea le considera deplasate. Cu toate acestea, din verificări nu a rezultat ca cele două să fi avut o ceartă recentă, iar fata nu a lăsat niciun înscris prin care să-și justifice gestul, motivul care a determinat-o să-și pună capăt zilelor rămânând un mister. S-a speculat că ar fi fost vorba despre o sinucidere din dragoste.
    Conform canoanelor bisericești, sinucigașilor, „celor care la momentul sinuciderii erau conștienți, nu li se săvârșește slujba de înmormântare în biserică, ci doar un „trisaghion” („Sfinte Dumnezeule…” de trei ori) la marginea gropii, nici nu se înmormântează cu ceilalți creștini, ci la o margine a cimitirului, și nici nu pot fi pomeniți niciodată la sfintele slujbe.” (http://ziarullumina.ro/agenda-crestinului/sfaturi-practice-biserica-de-ce-nu-se-face-slujba-de-inmormantare-si-pomeniri)

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?