Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Vali Elisei Ardean, „interzisă“ să dea lovitura de începere la meciul U Cluj – FC Botoşani


Un eveniment care aparent s-a vrut și o promovare a Trofeului Carpați la handbal feminin, programat în 20-21 martie la Cluj, s-a încheiat cu o decizie uluitoare. Handbalistele Paula Ungureanu și vrânceanca Valentina Elisei Ardean, propuse pentru a da lovitura de începere la partida de fotbal „U” Cluj – FC Botoșani (scor 0-0), au fost „interzise” de administratorul formației clujene, Vlad Munteanu. Åžtiridesport.ro a relatat faptul că fostul jucător al lui Dinamo s-a împotrivit acestui moment festiv, explicația fiind ieșită din comun: „Jucătorilor le-ar fi fost afectată concentarea pentru importantul meci și că echipa trece printr-un moment mai tensionat”.
Federația Română de Handbal a rămas surprinsă de reacția oficialului clujean, astfel că jucătoarele nu s-au mai prezentat la stadion, așa cum a fost înțelegerea inițială. Mai mult, o plângere a ajuns și la șeful LPF, Gino Iorgulescu. „Nu știu cine l-a informat pe președintele FRH că se va face sigur, înainte ca noi să dăm un răspuns. De aici a plecat toată supărarea. În situația în care ne aflăm, în care facem totul ca echipa să se gândească doar la fotbal, era nevoie de concentrare maximă. Îmi pare rău pentru cei de la handbal că au înțeles eronat, sper să nu afecteze o viitoare colaborare, dar astea nu se fac așa, cu o zi înainte de meci. Am tot respectul pentru aceste handbaliste, care înseamnă mult pentru sportul românesc, dar acel moment, în condițiile date, era o deconectare”, a declarat Vlad Munteanu pentru sursa citată.
Alexandru Dedu, președintele FRH, nu a dorit să dezvolte subiectul, susținând că respectă decizia clubului: „Nu este de judecat ce a hotărât Vlad Munteanu, fiecare conducător ia decizii din anumite considerente. Noi am sunat cu o zi înainte și unele persoane ne-au spus că totul era OK”. De remarcat faptul că Paula Ungureanu și Valentina Elisei Ardean sunt două din jucătoarele emblematice ale handbalului românesc din ultimul deceniu. Vicecampioane mondiale în 2005 și medaliate cu bronz la Campionatul European din 2010, jucătoarele tocmai obținuseră și o calificare răsunătoare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu HCM Baia Mare.

   Obiectiv: câștigarea Trofeului Carpați

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a declarat că naționala feminină a României trebuie să câștige Trofeul Carpați, dar că mai importante sunt meciurile cu Serbia, din barajul pentru Campionatul Mondial 2015. „Ne dorim foarte mult să câștigăm Trofeul Carpați, dar, pragmatic, este doar o etapă de pregătire în compania noului antrenor (suedezul Tomas Ryde, n. red.). Rezultatele sunt importante pentru fani și pentru ce înseamnă fenomen sportiv în România, dar cel mai important este ca în momentul dublei cu Serbia să fim în formă maximă”, a spus Alexandru Dedu.
În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea loc, în perioada 20-21 martie, a 47-a ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin, competiție la care, pe lângă România, vor mai fi prezente echipele Braziliei, campioana mondială en titre, Suediei și Germaniei. România va întâlni astăzi, de la ora 20,00, echipa Braziliei, iar sâmbătă va juca în meci de clasament cu învinsa ori învingătoarea din partida Germania — Suedia. România va înfrunta Serbia în barajul pentru CM 2015, programat în dublă manșă, pe 6 și 13 iunie, anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?