Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

„The Flinstones” au câștigat cel mai trăsnit concurs de ambarcațiuni pe zăpadă, la Păltiniș


Patru temerari îmbrăcați asemenea personajelor din serialul de desene animate Familia Flinstone, care au construit o mașină asemenea celei din epoca de piatră, au câștigat duminică cea mai spectaculoasă probă a concursului Slide and Freeze de la Păltiniș. Cei patru au înfruntat frigul îmbrăcați doar în piei de animale. „Distracția adevărată a început însă la ultima probă a concursului, cea de ambarcațiuni. Un pat cu perne și plapumă, un caiac cu velă, mai multe mașini, o cadă de copilași, un tren din care au țâșnit la final dolari, asta au văzut sutele de spectatori veniți astăzi (…). Mama Omidă a câștigat categoria cel mai bun grup de fete. Trei fete îmbrăcate în pirande, cu coloana sonoră aferentă și acoperite de o omidă gigant au smuls ropote de aplauze publicului și note mari din partea juriului. Însă cea mai spectaculoasă construcție din acest sezon a fost celebra mașină care îi purta de colo-colo pe Fred și Barney în The Flinstones. Iar cei patru echipieri au condus mașina costumați în oamenii epocii de piatră, cu fuste scurte, peruci fistichii și fără nicio teamă de apa înghețată”, au anunțat duminică, organizatorii concursului Slide and Freeze.
    Acesta este cel mai neobișnuit concurs desfășurat pe o pârtie de schi și snowboard din județul Sibiu. Duminică, la start s-au așezat în total 40 de concurenți, pentru cele trei probe ale competiției. Concursul a fost împărțit pe trei categorii: Jump — Best Trick, Slide și Ambarcațiuni. Primele două au fost la rândul lor împărțite în subcategorii diferite pentru schiori și snowboarderi.
    Cei zece concurenți au avut fiecare dreptul la câte două sărituri, cea punctată cel mai bine de juriu urmând să fie luată în considerare pentru clasament. Concursul la categoria snowboard a fost câștigat de unul dintre cei mai buni tineri snowboarderi sibieni, Victor Bărbulescu. La doar 13 ani, Victor a reușit o primă săritură extrem de spectaculoasă, care l-a adus direct pe primul loc, alături de Andrei Cârceag, câștigătorul la clasa schi.
    Alți 20 de concurenți au pornit apoi la categoria slide, unde sarcina lor era să acvaplaneze peste cei 15 metri de apă rece ca gheață, iar opt dintre ei au reușit să traverseze lacul fără nicio problemă și au avansat în finală. Pentru departajare, linia de start a fost mutată cu cinci metri mai jos, prin urmare și viteza de deplasare a scăzut serios.
    Câștigător la clasa schi a fost unul dintre veteranii concursului Slide and Freeze. Marin Dancoș, în vârstă de 47 de ani, din Baia Mare, a participat la toate cele trei ediții ale acestui concurs iar anul trecut a câștigat clasa Best Trick. La snowboard, Radu Brumar a repetat și el performanța de anul trecut și și-a câștigat categoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?