Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

O femeie din Goleşti a luat două credite cu adeverinţe de salariat false


O femeie de 46 de ani, din Golești, Luminița N., a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru înșelăciune și fals. Practic, femeia a luat două împrumuturi, folosindu-se de două adeverințe de salariat false, asta în condițiile în care ea, la momentul respectiv, era casnică.
    Prima faptă a fost comisă la data de 13 ianuarie 2014, după cum se arată în rechizitoriu. Atunci, ea a luat un împrumut de 1.000 lei de la Provident, prin falsificarea unei adeverințe de salariat. Prejudiciul creat a fost de 1542,28 lei. Femeia a atașat la cerere o adeverință de salariat care prezenta ștersături și modificări. Întrucât celor de la Provident li s-a părut că ceva este în neregulă au solicitat o altă adeverință, iar femeia le-a dus-o, dar falsificată și aceasta, ceva mai discret decât prima. Prin intermediul adeverinței a arătat că este angajată la o societate și că are un venit lunar de 801 lei.
    Pe data de 9 septembrie 2014, femeia a cerut un alt împrumut, de 400 lei, de la o altă societate, iar în rechizitoriu se arată că și de data aceasta a falsificat o adeverință de salariat, prin care făcea dovada că are un venit de 820 lei. În acest caz prejudiciul creat a fost de 611,28 lei. Ea a folosit ștampila unei persoane fizice autorizate, la care lucra soțul ei, nu ea.
    La audieri a recunoscut comiterea faptei.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?