Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Alegeri pentru un nou președinte al Obștii Tulnici


Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați, organizează pe 22 martie alegeri pentru desemnarea unui nou președinte. Judecătorii gălățeni au declarat legală Adunarea Generală a Obștii de Moșneni Tulnici din 31 martie 2013 și, implicit, conducerea. Hotărârea Judecătoriei Tîrgu Bujor este definitivă și irevocabilă, fiind trecută în Registrul Obștilor de la Judecătoria Focșani. Alegerile la Obștea Tulnici au loc după ce Valentin Ionescu a renunțat la funcția de președinte. În ciuda sentinței judecătorilor, fostul Consiliu de Administrație al Obștii Tulnici, în frunte cu Alin Olteanu, se află și în prezent la conducerea obștii.
 
Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați, organizează pe 22 martie alegeri pentru desemnarea unui nou președinte. „Consiliul de Administrație al Obștii de Moșneni Tulnici, în baza art. 14 și art. 16 din Statutul asociației membrilor ce formează Obștea de Moșneni Tulnici, convoacă Adunare Generală extraordinară a membrilor Obștii, în data de 22 martie 2015, în intervalul orelor 08.00 – 21.00 în sediul clădirii cu destinația Centru de Informare Turistică, situată în comuna Tulnici, județul Vrancea, cu următoarea ordine de zi: 1. Alegerea Președintelui Obștii de Moșneni Tulnici prin vot secret. În cazul în care Adunarea Generală nu se va putea ține, următoarea Adunare va fi în data de 29 martie 2015, în intervalul orelor 08.00 – 21.00 în același loc”, se arată în anunț.
Reamintim că Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați, a validat Adunarea Generală a Obștii de Moșneni Tulnici din data de 31 martie 2013 și, implicit, noua conducere, formată din președinte și membrii Consiliului de Administrație. Instanța de judecată a admis cererea formulată de Fănel Găină, Lucică Milcoveanu, Ion Chiriac, Costică Olteanu, în calitate de membri ai Consiliului de Administrație, având ca obiect „modificări acte constitutive persoane juridice”. „Dispune înscrierea mențiunilor consemnate în Hotărârea nr. 22/31.03.2013 în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor”, se arată în decizia magistraților Judecătoriei Tîrgu Bujor.
Pe 31 martie 2013 a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Obștii de Moșneni Tulnici, ocazie cu care a fost ales, potrivit statutului, pe o perioadă de doi ani, noul președinte, în persoana lui Valentin Ionescu. În aceeași ședință au fost aleși și membrii Consiliului de Administrație, respectiv Fănel Găină, Aurel Cîmpureanu, Aurel Ciută, Lucică Milcoveanu, Ion Chiriac și Costică Olteanu. Hotărârea a fost făcută publică și nu a fost contestată. 
Noile alegeri, ce vor avea loc pe 22 martie, sunt organizate după ce președintele obștii, recunoscut de instanță, Valentin Ionescu, a renunțat la funcție, atribuțiile sale fiind delegate lui Costică Olteanu. De asemenea, Consiliul de Administrație a luat act de încetarea de drept a contractului individual de muncă al lui Alin Olteanu, fost președinte al obștii, iar din funcția de șef de ocol al Ocolului Silvic Obștea Tulnici l-a revocat pe Marcel Ichim.
Cu toate acestea, Alin Olteanu și membrii fostului Consiliu de Administrație nu au recunoscut hotărârea Judecătoriei Târgu Bujor. Prin urmare, ei nu au vrut să predea documentele obștii.

    Alin Olteanu & Co, la judecată
 

Fosta conducere a Obștii de Moșneni Tulnici, în frunte cu fostul președinte Alin Olteanu, membrii Consiliului de Administrație și mai mulți patroni ai unor firme care au încheiat contracte de prestări servicii în anul 2011 cu Obștea de Moșneni Tulnici, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în dosarul fraudării fondurilor europene contractate de Obște prin intermediul APIA. În dosar, APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 2.657.662 lei.
Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii, adică sechestru, pe bunurile imobile ale lui Alin Olteanu, Costel Nicoară, Aurel Boțu, Vasile Bulimej, Valerică Grobnicu, Vasile Danțiș, Nicu Olteanu, Silică Baraghin, Cristinel Gherman.
Alin Daniel Olteanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, complicitate la înșelăciune și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii îl acuză că în calitate de președinte al Obștii Tulnici a încălcat angajamentul de agromediu și a acceptat ca lucrările de întreținere a pășunilor deținute de Obște să fie efectuate manual și mecanizat de către agenții economici cu care Obștea a încheiat contracte de lucrări în 2011, deși era prevăzut în acord că lucrările se vor face numai manual. Procurorii mai spun că în aceeași calitate, el a acceptat la plată și a plătit din subvenția de la APIA contravaloarea lucrărilor de întreținere a pășunilor, cunoscând că lucrările nu au fost efectuate manual, prejudiciind bugetul Comunității Europene cu suma de 2.657.662 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cadrul procesului.
Printre cei cu care Obștea avea încheiate contracte pentru curățarea pășunilor se regăsesc și firme ale unor rude ale consilierilor. Astfel, au fost trimiși în judecată în același dosar, administratorii de firmă Valentin Boțu, Corneliu Negru, Vasilică Stanciu, Lucica Păun, Cristinel Laurențiu Gherman, Florin Bîznă, Nicu Florin Olteanu, Daniel Danțiș, Silică Baraghiu și Vasile Gheorghiță. Fiecare dintre aceștia este acuzat de înșelăciune, pentru că în calitate de administrator de firmă, care avea un contract de prestări servicii cu Obștea, a prezentat câte o situație de lucrări, conform căreia le-a executat manual, dar în realitate acestea au fost efectuate și mecanizat. Procurorii susțin că în baza acestor situații de lucrări false, care cuprindeau cantități de lucrări mai mari decât cele efectuate în realitate, au fost facturate și încasate diferite sume de bani.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?