Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Reţete vechi de 100 de ani Imam Baialdam


Luați pătlăgele vinete mici, curățați în lung și la intervale câte o șuviță din coajă, crestați-le și împănați-le cu usturoi. Opăriți-le cu apă sărată, tăeți ceapă și prăjiți-o cu untdelemn. După ce s’a rumenit dar nu prea mult, adăogați bulion de pătlăgele roșii sau, vara, pătlăgele fără peliță și semințe, tăiate mărunt; mai adăogați ardei gras tăiat în pătraturi mici, mărar, pătrunjel tocați și amestecați toate împreună cu sare, puțin vin alb și puțină apă caldă.
Amestecul acesta îl așezați într’o tavă, peste el înșirați pătlăgelele vinete și puneți la coptor. Mai turnați puțin untdelemn și puțin vin, puneți puțin piper și lăsați în coptor până ce topește amestecul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?