Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan, audiat ca martor în dosarul Referendumului


  Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, s-a prezentat luni la Curtea Militară de Apel pentru a fi audiat ca martor în dosarul ‘Referendumului’, informează Agerpres. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, astăzi, noul termen în dosarul „Referendumului”, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea.
  Și premierul Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul Referendumului, după ce instanța supremă a admis cererea apărării lui Liviu Dragnea în acest sens, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
  Decizia a fost luată după ce avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut, pe 5 februarie, la instanța supremă, audierea premierului Victor Ponta și a 18 coordonatori județeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, mai scrie Mediafax.

   Marian Oprișan: Dosarul „Referendumul” este unul politic 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat azi că dosarul „Referendumul” este unul politic și că există democrații consolidate, cum ar fi SUA, unde alegătorii sunt aduși cu autocarul la vot, fără ca acest lucru să fie o ilegalitate. Marian Oprișan a fost audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul „Referendumul”, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea.
În timpul audierii, Marian Oprișan a făcut precizări cu privire la modul în care organizația județeană Vrancea a PSD și-a mobilizat activul de partid în ziua referendumului din 2012, precum și la aplicația informatică folosită de PSD pentru a contabiliza prezența la vot.
Astfel, Marian Oprișan a declarat că el și colegii săi de partid din Vrancea nu și-au făcut decât datoria, „aceea de a participa activ pentru a stimula participarea cetățenilor la vot”. El a precizat că, la nivelul județului Vrancea, PSD și-a creat structuri pentru fiecare secție de votare din orașe, iar membrii de partid au avut misiunea să meargă din casă în casă pentru a convinge alegătorii să iasă la vot.
Asemenea structuri există și în alte județe, Oprișan oferind ca exemplu Bacău, Teleorman sau Vâlcea. „Majoritatea organizațiilor de partid au asemenea structuri în jurul secțiilor de votare din orașe și municipii. Practic, un responsabil de scară își cunoaște vecinii și în ziua votului merge din casă în casă și le spune că e de datoria lor să voteze. În democrațiile consolidate, precum în SUA, cetățenii sunt aduși în mod organizat cu autocarul. Vine autocarul, oprește la 500 de metri de secția de votare, iar activistul republican sau democrat face prezența. La noi impropriu se numește turism electoral”, a spus Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene le-a explicat judecătorilor că o aplicație informatică pentru a indica prezența la vot, asemănătoare cu cea de la PSD, a fost folosită și de PDL la alegerile parlamentare din 2008 și prezidențiale din 2009, chiar cu ajutorul STS. Oprișan a mai spus că el nu a organizat nicio tombolă în ziua votului și nici nu s-a conformat sugestiilor venite de la structura centrală a PSD, pentru că se bazează mai mult pe experiența sa politică.
„Pentru consolidarea statului de drept, acest dosar este o jignire la adresa judecătorilor, pentru că este un dosar politic. Liviu Dragnea nu a încălcat legea. Am stabilit împreună să ne facem datoria față de România”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?