Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Târg de mărțișoare handmade la Odobeşti


Casa de Cultură „C. C. Giurescu” din Odobești va organiza, în zilele de 27 și 28 februarie, prima ediție a „Târgului Mărțișorului”. Evenimentul se va desfășura în foaierul Bibliotecii Publice din localitate, din strada Libertății nr. 124, unde vor fi expuse spre vânzare creații autentice realizate de odobeștenii pasionați de produsele handmade. Scopul organizării acestei manifestări este promovarea mărțișorului ca expresie a tradițiilor românești și încurajarea celor care cu migală încearcă să ne ofere emoții vizuale prin rezultatele muncii lor.
Întâlnit în spațiul geografic răsăritean, din România până în Albania, originea mărțișorului se află cel mai probabil în perioada când tracii stăpâneau aceste teritorii, este legată de anotimpul primăverii și făcea parte dintr-o serie mai largă de ritualuri purificatoare specifice începutului anului agricol. De aici și obligația noastră de a păstra acest obicei milenar și de a încuraja tinerii să-l perpetueze. 
„Târgul Mărțișorului” de la Odobești este realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, Liceul Tehnologic, Clubul Copiilor, Clubul „Prietenii cărții”, Clubul FEMINA și CITO Odobești. Odobeștenii care doresc să ofere un mărțișor celor dragi de 1 Martie vor găsi în foaierul bibliotecii, pe 27 și 28 februarie, între orele 9.00 – 15.00, cadoul ideal. De asemenea, se pot întâlni cu cei care au pus suflet și dragoste în realizarea acestor simboluri ale primăverii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?