Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Teatrul Municipal și Ateneul Popular ar putea fi comasate


Consilierii locali pregătesc o comasare a două instituții de cultură focșănene, Teatrul Municipal și Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. Discuția a avut loc, deocamdată, la nivelul comisiilor de specialitate, și nu ar presupune decât modificări la nivel administrativ. Asemenea discuții au mai avut loc și în anii trecuți însă nu s-a întâmplat nimic deoarece procedura este puțin mai complicată.
    Viceprimarul Marius Iorga, care răspunde de instituțiile de cultură focșănene, a explicat că printr-o asemenea comasare se vor realiza economii la cheltuielile de personal, fără a fi afectate bugetele pentru activitatea instituțiilor. Viceprimarul a arătat că o altă schimbare rezultată în urma comasării instituțiilor ar fi dispariția unei funcții de director. „Deocamdată sunt doar discuții în comisii. Însă în fiecare an s-a discutat despre această variantă și s-a renunțat ulterior. Dacă ar fi să se întâmple o asemenea modificare, se va umbla la personal. De exemplu, nu vor mai fi doi directori, va fi un director pentru cele două instituții, de exemplu Sorin Francu va fi director, iar Valentin Gheorghiță va rămâne ca director artistic. Va rămâne un singur contabil, un singur reprezentant artistic. Acolo unde sunt două posturi similare, va rămâne unul singur”, a explicat viceprimarul Iorga.
    De altfel, cheltuielile totale prevăzute în buget pentru instituțiile de cultură focșănene sunt mai mari decât cele de anul trecut. Bugetul nu a crescut la toate instituțiile. La Corul Pastorala și la Ateneul Popular, propunerile de buget pentru acest an sunt cu 80 mii lei, mai mic decât anul trecut. În schimb, a crescut bugetul la Teatrul Municipal. Dacă în 2014 acesta a avut un buget de 788 mii lei, pentru acest an se pregătește un buget de 1,1 milioane lei. De asemenea, o creștere este și la Ansamblul Folcloric Èšara Vrancei, al cărei buget este estimat la 1,9 milioane lei, față de 1,4 milioane lei în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?