Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Dacie ieșită în decor după ce a derapat. Mașina s-a oprit într-un gard


Un autoturism Dacia s-a oprit în gardul unei locuințe, după ce șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers. S-a întâmplat vineri dimineață, la Bordeștii de Jos, iar în urma acestui eveniment nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în zonă partea carosabilă fiind acoperită cu zăpadă. „Eram în casă și am auzit o bubuitură puternică, la poartă. Am ieșit repede și când colo, o mașină s-a izbit în poarta mea. M-am speriat, că am crezut că este cineva rănit, însă oamenii din mașină nu au pățit nimic. Doar mașina era bușită în față, iar mie mi-au strâmbat poarta. Am chemat câțiva vecini, am scos mașina și am băgat-o la mine în curte, că nu mai mergea”, a spus Lucica Chiriac, proprietara gardului dărâmat.
    Pe drumurile din județ s-a circulat, vineri, în condiții de iarnă. Situația va fi aceeași și astăzi, mai ales că vineri după-amiază, la ora 16.00, a intrat în vigoare atenționarea meteo Cod Galben de ninsori, care va expira sâmbătă la ora 14.00.
    Potrivit atenționării meteorologice de Cod Galben, în zilele de 6 și 7 februarie se vor semnala ninsori și viscol. Prin urmare, polițiștii recomandă respectarea cu strictețe a regulilor de circulație, precum și a indicațiilor colegilor lor aflați în trafic. În localități sau în afara lor, având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită cu zăpadă ori polei, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, deoarece distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. Adoptați o manieră preventivă de condus atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic. Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor, folosiți cu precădere frâna de motor, iar pe porțiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu virați și să frânați în același timp. În plus, la pornire, pentru a evita patinarea roților și derapajul, demarați ușor și accelerați progresiv, nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți. De asemenea, nu vorbiți la telefonul mobil în timp ce conduceți mașina, dacă nu aveți atașat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”!
    Pietonii trebuie să evite  pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic și să traverseze drumurile numai pe marcajele pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?