Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Planul Strategic Anual al ATOP a fost aprobat


Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vrancea (ATOP) a aprobat Planul Strategic Anual al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, elaborat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Acesta este structurat în trei capitole. În capitolul I sunt prezentate obiectivele naționale prioritare ce vor fi aplicate și la nivelul IPJ Vrancea. La obiectivul privind creșterea siguranței cetățeanului, prin combaterea fenomenului infracțional stradal, se vor avea în vedere desfășurarea următoarelor acțiuni: Desfășurarea de acțiuni destinate prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale și în mijloacele de transport în comun; intervenția la apelurile telefonice prin SNUAU 112; Îmbunătățirea colaborării cu efectivele de ordine publică în organizarea de acțiuni pentru combaterea infracțiunilor de mare violență comise în stradă; Desfășurarea unor acțiuni în stațiile CF și trenuri de călători pentru prevenirea infracțiunilor și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică; Intensificarea acțiunilor de patrulare în zona unităților de învățământ; Asigurarea pazei instituțiilor de învățământ preuniversitar; Creșterea siguranței în mijloacele comune de transport; Creșterea nivelului de siguranță în mediul rural; Desfășurarea de acțiuni comune cu ANAF și Direcția Antifraudă privind combaterea fenomenului evaziunii fiscale; Desfășurarea de acțiuni comune cu ANAF și Direcția Antifraudă ce vizează importul și comercializarea de produse contrafăcute; Asigurarea unui mediu de legalitate în domeniul achizițiilor publice; Desfășurarea de acțiuni operative sub coordonarea DIICOT în vederea combaterii fenomenului infracțional intern și transfrontalier de droguri; Implementarea campaniilor naționale de prevenire și combatere a consumului de droguri; Acțiuni de prevenire și combatere a consumului de droguri în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal; Îmbunătățirea calității serviciilor de primire a cetățenilor și mediatizarea activităților desfășurate de efectivele Poliției Vrâncene.
Capitolul II prezintă obiectivele și prioritățile de interes local și indicatorii de performanță minimali. Prin măsurile întreprinse se urmărește o creștere a gradului de informare a grupurilor țintă cu privire la cauzele și modalitățile de prevenire a comportamentelor delincvente. Se vor avea în vedere intensificarea activităților de monitorizare a minorilor aflați în situația de abandon școlar. Un rol deosebit pentru IPJ Vrancea îl vor avea și acțiunile de responsabilizare și cunoaștere a cetățenilor și cultivarea unei atitudini proactive a acestora în legătură cu problematica acestui gen de fapte.

    Deficit de mașini de serviciu

Capitolul III prezintă informații privind bugetul și dotarea poliției. În anul 2014, bugetul IPJ Vrancea pentru bunuri și servicii a fost de 2.716.830 lei, iar bugetul pentru cheltuielile de personal a fost de 50.969.010 lei. „Acest buget a permis unității să-și achite la timp salariile și să mențină în stare de funcționare parcul auto printr-o gestionare eficientă a fondurilor alocate. În ciuda dotărilor din cursul anului 2014, când au fost distribuite I.P.J. Vrancea un număr de trei autoturisme, pe linia dotării și asigurării cu tehnica auto încă se înregistrează un deficit de 58 autovehicule pentru munca operativă, 60 de autospeciale pentru ordine publică, 2 autospeciale transport reținuți, 3 autolaboratoare criminalistice, 17 autospeciale pentru munca de circulație, 71 de motociclete și 15 autovehicule pentru rezerva de înlocuire”, se arată în comunicatul ATOP Vrancea.
Referitor la investiția în derulare, privind sediul Poliției Municipiului Focșani, a fost alocată suma de 477,17 mii lei pentru lucrările realizate în anul 2014. Valoarea total reactualizată rămasă de executant pentru întreaga investiție este de 1.800,94 mii lei, din care 278,62 mii lei pentru construcții montaj și 1.522,32 mii lei dotări și altele, sumă ce ar putea fi obținută în cursul acestui an de IPJ Vrancea.
Obiectivele Inspectoratului pentru anul 2015 vor fi corelate cu obiectivele și direcțiile de acțiune cuprinse în Planul de activități al IGPR pentru anul 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?