Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Regulamentul școlar: Elevii din fiecare unitate de învăţământ trebuie să aibă un semn distinctiv


Fiecare unitate de învățământ trebuie să stabilească pentru elevi cel puțin un semn distinctiv pentru creșterea siguranței, prevede Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățămânul preuniversitar, elaborat de Ministerul Educației. Același regulament prevede și existența unei Comisii pentru prevenirea și combaterea violenței în fiecare școală, care să adopte anual un Plan operațional al unității școlare privind reducerea fenomenului violenței în mediul școlar.
Comisia are obligația de a colabora cu autoritățile administrației publice locale și cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei pentru a crește siguranța în școală. Totodată, în fiecare școală, se stabilesc, potrivit regulamentului, condițiile de acces pentru personal, elevi și vizitatori. În urma consultării Consiliului reprezentativ al părinților și a Consiliului reprezentativ al elevilor, Consiliul profesoral din fiecare școală trebuie să stabilească pentru elevi cel puțin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniformă, eșarfă sau altele asemenea. Semnele distinctive vor fi comunicate Poliției și Jandarmieriei din județul respectiv sau din Capitală, după caz.
Regulamentul școlar prevede ;i care sunt actele de violență ce pot fi săvârșite în școli, de la violarea secretului corespondenței (accesarea fără consimțământul persoanei a calculatorului, telefonului mobil etc.), discriminare, insulte și amenințări grave și repetate și lăsarea fără ajutor sau lăsarea fără ajutor prin omisiune de înștiințare, la violențe fizice. Introducerea unor persoane străine în incinta școlii, alarma falsă, incendierea și tentativă de incendiere, introducerea armelor în spațiul școlar, dar și consumul sau traficul de alcool sau stupefiante în școală sunt considerate atentat la securitatea unității școlare.
O altă comisie catre trebuie să funcționeze în fiecare școală este aceea pentru prevenirea și combaterea discriminării și promovarea interculturalității, potrivit aceluiași regulament școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?