Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Preotul din Vîrteşcoiu joacă fotbal, în timpul liber, la Odobeşti


Sportul-rege, fotbalul, are nenumărați adepți pe glob. Tineri și persoane în vârstă, indiferent de ramura socială, fac zilnic mișcare pe terenul de joc și răman cu satisfacția că, indiferent dacă echipa lor a pierdut sau a câștigat, s-au mișcat într-un mod sănătos de viață. Pentru Florin Pricop, preotul din comuna vrânceană Vîrteșcoiu, fotbalul reprezintă o relaxare la finalul săptămânii, după slujba obișnuită pe care o conduce în fiecare duminică.
Pasionat de fotbalul, Florin Pricop nu ratează niciun meci al echipei sale, Flacăra Odobești, grupare care participă la ediția din acest an a Cupei „Green Garden Resort” organizată pe terenul sintetic din orașul Odobești. În runda de duminică, deși echipa sa a avut un meci programat la ora 12.00, preotul a terminat mai repede slujba și s-a grăbit pentru a ajunge la terenul sintetic pentru a fi alături de colegii săi. A evoluat pe toată durata partidei cu Åžtiința Broșteni, a marcat două goluri, a dat două pase de gol, dar echipa sa, Flacăra Odobești a pierdut în final cu 5-4.
De multe ori, preotul îi sfătuiește pe colegii de echipă să se comporte cuviincios în timpul partidelor, iar povețele sale sunt ascultate. Discuțiile în contradictoriu, faulturile urâte, certurile și înjurăturile sunt pe cale de dispariție la echipă. Cu har și putere de convingere, Florin este respectat între colegi, atât pentru evoluția din teren, cât și pentru meseria sa, care se vede treaba că aduce deja o influență pozitivă în rândul oamenilor. La ediția de anul trecut a „Cupei orașului Odobești”, echipa lui Florin Pricop, Viticultorul Vîrteșcoiu s-a clasat pe locul 6.
La întrecerea din acest an a Cupei „Green Garden Resort” la minifotbal, old – boys, Flacăra Odobești se află pe locul 5, cu șanse mari de a accede în semifinale, fază a competiției în care se califică primele patru clasate.

Rezultatele etapei a V-a la old-boys:
Selena Jariștea – Viitorul Broșteni 2-6, Åžtiința Broșteni – Flacăra Odobești 5-4, Electric Light Odobești – Dinamo 3 Odobești 6-4,
Clasamentul la old – boys, după etapa a V-a se prezintă astfel: 1. Åžtiința Broșteni 15 p.golaveraj 26 – 14; 2. Viitorul Broșteni 9 p.golaveraj 22 – 18; 3. Electric Light Odobești 9p.golaveraj 21 – 18; 4. Dinamo 3 Odobești 7 p.golaveraj 30 – 29; 5. Flacăra Odobești 4 p.golaveraj 23 – 27; 6. Selena Jariștea 0 p.golaveraj 13 – 30.
Etapa a VI a (prima a returului) la old – boys:
Astăzi: Ora 18.30: Viitorul Broșteni – Dinamo 3 Odobești.
Duminică, 18 ianuarie: Ora 12.00: Åžtiința Broșteni – Selena Jariștea, Ora 13.00: Electric Light Odobești – Flacăra Odobești.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?