Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: MASACRU la sediul unui ziar din Paris


Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate și soldat cu victime. Cel puțin 12 persoane, dintre care doi polițiști, au fost ucise și alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspirație islamistă și fără precedent, denunțat de președintele Francois Hollande drept un „atentat terorist”. Aproximativ 3.000 de agenți ai serviciilor de securitate au fost mobilizați pentru misiuni de ordine publică și pentru căutarea autorilor atentatului de la redacția revistei.
Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate. Acesta este atentatul cu cei mai mulți morți comis în Franța în ultimii 40 de ani. Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, și caricaturiștii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski) au murit în atentatul de miercuri.
Potrivit unei surse apropiate dosarului, atacul s-a desfășurat „către ora (locală) 11.30 (12.30, ora României)”, când „doi bărbați înarmați cu un Kalșnikov și un lansator de rachete au pătruns în sediul ziarului” Charlie Hebdo, în centrul capitalei. „Un schimb de focuri cu forțele de ordine a avut loc”, a declarat această sursă. În timp ce părăseau locul faptei, cei doi agresori au rănit prin împușcare un polițist. După aceea ei au amenințat un automobilist, în nord-estul Parisului, și au lovit un pieton.
Fără să se știe dacă are o legătură cu acest atac, Charlie Hebdo și-a deschis cel mai recent număr, publicat miercuri, cu „Soumission” („Supunere”), noul roman controversat al scriitorului Michel Houellebecq, unul dintre cei mai cunoscuți autori francezi în străinătate. O lucrare politică de ficțiune, cartea schițează portretul unei Franțe islamizate, în 2022, după alegerea unui președinte musulman al Republicii.
Săptămânalul satiric a fost amenințat în numeroase rânduri după ce a publicat caricaturi cu profetul Mahomed în 2006.

   România nu ridică gradul de alertă    

Premierul Victor Ponta a discutat cu președintele Klaus Iohannis și cu directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind că în România gradul de alertă nu va fi sporit. „Am vorbit cu președintele și cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situația și suntem în contact cu toate instituțiile”, a spus Ponta.  El a precizat că România nu se află într-o situație specială ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar că situația este monitorizată.
Administrația Prezidențială a anunțat, miercuri, că președintele a fost informat, prin Departamentul Securității Naționale, de structurile de specialitate, despre situația determinată de atentatul din Franța, SRI precizând că nu există motive pentru modificarea gradului de alertă. „SRI a precizat că nu există motive pentru a se modifica gradul de alertă în România și nu a fost identificat vreun pericol de tip terorist la nivelul țării noastre în acest moment”, se arată în comunicat.

   Sediul din Madrid al unui grup media, evacuat 

Sediul din Madrid al grupului media Prisa a fost evacuat, miercuri  după-amiază, după depistarea unui colet suspect, informează publicația spaniolă ABC. Sediul trustului media Prisa, situat pe șoseaua Miguel Yuste din Madrid, a fost evacuat în jurul orei 15.00 (16.00, ora României).
Potrivit site-ului Europa Press, miercuri dimineață, un bărbat a adus un colet la sediul redacției, iar aparatele de verificare au depistat elemente suspecte în interior. Echipe pirotehnice au fost solicitate pentru desfacerea pachetului suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?