Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Judoka Iulian Surlă, locul 6 în ierarhia Federaţiei Române de Judo


Federația Romană de Judo și-a desemnat laureații anului 2014, printre aceștia aflându-se și judoka Iulian Surlă, care a concurat în competițiile naționale și internaționale pentru cluburi vrâncene. Acesta, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv Focșani, a făcut pereche cu Aurelian Fleisz (Liberty Oradea) în proba de nage-no-kata și a cucerit următoarele medalii: locul II la Campionatul Mondial de la Malaga (Spania), locul I la Campionatul European de la Lignano (Italia) și locul I la categoria Open în cadrul aceelași competiții, rezultate în urma cărora cei doi se află pe locul 6 în ierarhia alcătuită de Federația Română de Judo. 
Judoka din Focșani  s-a impus în lumea bună a acestui sport încă din anul 1990, atunci când a cucerit primul titlu național. Iulian Surlă a fost component al echipei Liberty Oradea mulți ani de zile și a participat la marile confruntări din cadrul Ligii Campionilor. În 2002, Iulian Surlă a îmbrățișat și meseria de antrenor.  A fost cooptat în colectivul tehnic al orădenilor, iar în anul 2005 a fost numit antrenor al lotului național de juniori al României din cadrul Centrului Olimpic. 
Proba de kata din judo este o demonstrație de acțiuni de luptă prestabilite, unele datând din secolele XVI și XVII și transmise de maeștrii japonezi de ju jitsu și mai apoi de cei de judo discipolilor, pentru a conserva diferitele principii din ju jitsu și judo, cum ar fi principiile atacului și ale apărării, principiile supleții sau principiile autoapărării împotriva diferitelor tipuri de atac.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?