Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ITM-ul și AJPIS-ul, comasate în Direcția de Muncă şi Securitate Socială


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) vor fi comasate, urmând a fi înființată Direcția Județeană de Muncă și Securitate Socială. La nivel național, va fi înființată Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, care va funcționa în subordinea Ministerului Muncii. Agenția va fi condusă de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii și va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi.
    La AJPIS Vrancea sunt angajați, în acest moment, 29 de salariați. Potrivit celor declarate de Costel Dumbravă, directorul instituției, încă nu se știe care va fi organigrama Direcției care urmează să fie creată prin comasare și ce structură va avea aceasta. „Eu vreau să cred că va fi o comasare a ITM și AJPIS care va prelua atât atribuțiile, cât și toți salariații. Urmează să apară o Hotărâre de Guvern care va stabili organigrama la nivel național și cele de la nivel județean. În acest moment, ordonanța care a apărut nu spune decât că se preiau activitățile și structura celor două instituții, prin comasare, în limita numărului de posturi, dar nu precizează care va fi numărul de posturi. Se va înființa Direcția Județeană de Muncă și Securitate Socială, oarecum așa cum a fost în urmă cu ani de zile. Mai rămâne să se comaseze Casa de Pensii și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și se revine la Direcția Muncii care a fost pe vremuri. Istoria se repetă, ca să zic așa”, a declarat Costel Dumbravă.
    Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea, instituție unde lucrează în momentul de față 50 de angajați, a declarat, de asemenea, că nu știe foarte multe despre modul în care se va produce viitoarea comasare și nici când va avea loc cu exactitate. „Așteptăm alte precizări. Din ce am înțeles urmează o Hotărâre de Guvern care va stabili modalitatea de preluare. Va fi complicată trecerea aceasta, oamenii de la ITM sunt inspectori de muncă, ceea ce e o funcție specifică, dar vom vedea ce va fi. Așteptăm noi precizări, sperăm că va fi preluat tot personalul”, a declarat Eliza Botezatu.
    Guvernul a decis, de asemenea, și înființarea Autoritătii Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, prin preluarea activității în domeniu de la Ministerul Muncii. Această Autoritate va fi condusă tot de un secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?