Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Registrul Agricol electronic pentru zona de Centru a judeţului Vrancea, adjudecat de Telekom România


Proiectul „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul județului Vrancea zona Centru” a fost adjudecat de societatea Telekom România Communications SA. Proiectul a fost scos la licitație de Consiliul Județean Vrancea pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
    Firma câștigătoare va trebui să ofere mașini de procesare a datelor (hardware), diverse pachete software și sisteme informatice , consultanță, dezvoltare de software, internet și asistență, servicii de asistență informatică, dar și servicii de formare a personalului. De asemenea, societatea va asigura mentenanța pe o perioadă de 5 ani. De reținut că, deși valoarea estimată a proiectului a fost de aproximativ 4,8 milioane de lei, contractul a fost adjudecat de Telekom România Communications SA cu suma de 2.850.000 lei, fără TVA. 
Proiectul a fost depus  în cadrul apelului de proiecte pentru Operațiunea 3.2.1 „Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, apel lansat în cadrul Axei III „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat si public”, Domeniului Major de Intervenție 2 „Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice”. Proiectul va fi realizat în 16 luni de la data semnării contractului.
    Localitățile care fac parte din zona de centru și care vor beneficia de registru agricol în format electronic sunt: Garoafa, Gura Caliței, Reghiu, Jariștea, Cîrligele, Poiana Cristei, Tîmboiești, Bolotești, Vîrteșcoiu, Suraia, Odobești, Broșteni, Mera, Vînători, Dumitrești.
    Contractul de finanțare a fost semnat la finele anului trecut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan împreună cu Dan Nica, pe atunci ministrul pentru Societatea Informațională. Evenimentul a avut loc în prezența premierului Victor Ponta. „Prin realizarea acestui sistem informatic, cele 15 unități administrative implicate în proiect își vor putea integra activitățile și vor putea facilita plata taxelor și impozitelor locale. Practic va crește calitatea serviciilor oferite cetățenilor, gradul de transparență și se va asigura o accesibilitate sporită din partea administrației publice locale privind solicitările cetățeanului”, a explicat atunci președintele Marian Oprișan.

   45 de localități vor avea registru agricol electronic

    Consiliul Județean Vrancea a depus spre finanțare trei proiecte care vizează achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare a soluțiilor software. În total, 45 de localități din Vrancea sunt prinse în acest proiect. Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013 și se derulează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informatică. Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 20 de milioane de lei. 
Pentru dezvoltarea acestui proiect se urmărește achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementarea soluțiilor software.   
 Grupurile țintă ale proiectelor mai sus menționate sunt: cetățenii din aria de implementare a proiectului, care vor beneficia de serviciile online oferite de primării în urma dezvoltării proiectului, mediul de afaceri, mediul academic, primăriile, consiliile locale. De asemenea, în acest proiect mai sunt prinse instituții publice implicate în furnizarea serviciilor oferite de primării, în special serviciile de registru agricol, respectiv APIA și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?