Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cumnatul deputatului PNL Nini Săpunaru, Dorinel Modreanu, trimis în judecată de DNA


Cumnatul deputatului PNL Nini Săpănaru, Dorinel Modreanu, și o angajată a  firmei Europroiect Focșani, Gabriela Pavel, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Cei doi sunt acuzați de procurorii anticorupție de săvârșirea infracțiunilor concurente de „fals intelectual și complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri euro”.
Potrivit procurorilor DNA, Dorinel Modreanu, acționar al firmei Europroiect Focșani, și Gabriela Pavel, angajată a aceleiași societăți, au întocmit un referat despre modernizarea unui drum comunal în județul Iași, pentru care au elaborat anterior proiectarea, deși nu au fost la fața locului pentru a verifica starea lucrărilor efectuate. Anchetatorii au susținut că referatul a fost solicitat de primarița comunei ieșene Mironeasa, trimisă la rându-i în judecată. „Referatul întocmit de către inculpații Pavel Gabriela și Modreanu Dorinel, în numele inculpatei SC Euro Proiect SRL Focșani (proiectant al lucrărilor de modernizare), solicitat telefonic de către inculpata Curcudel Elena și întocmit fără ca aceștia să inspecteze în vreun fel lucrarea respectivă”, se arată în comunicatul DNA. 
    Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Dorinel Modreanu a precizat că nu a știut că a fost trimis în judecată. El a susținut că a aflat din presă de acest comunicat al DNA. „Am aflat de la un coleg de-al dumneavoastră despre acest comunicat al DNA și cam atât. Vom vedea. Treaba cu sechestrul este o practică curentă atunci când este vorba de prejudiciu. Mi-a fost pus sechestru pe un apartament personal”, ne-a spus Modreanu.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?