Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Marian Oprişan a dat asigurări că reabilitarea străzilor din Sud, Laminorul şi Mândreşti va fi finalizată


Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Focșani, finanțate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) vor fi finalizate chiar dacă societatea Vega a intrat în insolvență. Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a asigurat pe locuitorii municipiului Focșani că lucrările din Cartierul Sud, Laminorul și Mândrești vor fi finalizate. Åžeful administrației județene a explicat că nu a fost oprită activitatea la Vega ’93. Procedura insolvenței a fost declarată la această societate pentru a se proteja de creditori, deoarece Vega ’93 avea suma foarte mari de încasat de la autoritățile naționale, de exemplu Aeroportul Iași și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. „Nu a intrat în insolvență pentru a opri activitatea„, a afirmat președintele Marian Oprișan.
    În plus, nici vremea din ultimele zile nu mai permite realizarea anumitor lucrări de construcții. Pe de altă parte, chiar dacă sunt probleme la lucrările efectuate până acum, acestea vor fi rezolvate de autoritatea locală. „Ceva probleme sunt și vom vedea cum le vom putea rezolva. Situații de acest fel le putem întâlni oricând însă cetățenii trebuie să știe că aceste lucrări au garanții reținute de către autoritățile locale și de autoritatea contractantă și, dacă antreprenorul general refuză să lucreze, din diferite motive, faliment, insolvență, există posibilitatea ca lucrarea să fie relocată prin licitație unui alt antreprenor care să finalizeze lucrările”, a afirmat președintele Marian Oprișan.
    Reamintim că, în urmă cu o săptămână, societatea gălățeană Vega ’93 a cerut și obținut intrarea în insolvență la Tribunalul Galați. În ultimele zile, conducerea Primăriei Focșani a început demersurile legale pentru a putea continua lucrările la străzile din sudul municipiului. Au fost trimise adrese atât către Vega 93 cât și la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, având în vedere că este vorba de un proiect finanțat din fonduri europene. Acesta este și motivul pentru care municipalitatea focșăneană trebuie să fie foarte atentă atunci când ia o decizie referitoare la constructorul desemnat cu efectuarea lucrărilor prevăzute în acest contract. Pachetul de proiecte cuprins în PIDU vizează reabilitarea și modernizarea Cartierului Sud, a zonei Laminorul și a localităților componente Mândrești Moldova și Mândrești Munteni. Valoarea totală a PIDU este de aproximativ 59 de milioane de lei. Proiectul este inclus în Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere. Finanțarea se realizează din Fondul European de Dezvoltare Regională (80,35%), cofinanțare de la bugetul de stat (17,65%) și cofinanțare din bugetul local (2%).
    Potrivit informațiilor publicate în presa gălățeană, începerea procedurii insolvenței a fost aprobată de Tribunalul Galați chiar la solicitarea  firmei Vega 93. Fondatorul societății Vega 93, Corneliu Istrate, estima în presa gălățeană că situația de la firmă se va rezolva până la primăvară. „Nu se pune problema unui faliment. Insolvența nu a fost cerută de creditori, ci chiar de firmă, pentru a putea să se reorganizeze. Estimez că, până în primăvară, lucrurile se vor rezolva, pe măsură ce se vor încasa banii de la cei care au datorii mari față de Vega”, a declarat Corneliu Istrate pentru viata-libera.ro.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?