Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Ger în zona de munte a județului


Gerul și-a făcut simțită prezența aseară, în zona de munte a județului. Pe Valea Rîmnicului a fulguit pe parcursul întregii zile de luni, dar nu s-a depus strat consistent de zăpadă. Odată cu lăsarea întunericului însă, mercurul din termometre a scăzut sub 0 grade Celsius, așa că apa din bălți a înghețat în câteva ore.
Potrivit primarului comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, comuna nu a avut probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. „Astăzi, (luni n.r.) a mai nins un pic, însă nu au fost probleme. Acum, pe seară, deja a început să fie foarte frig și temperatura cred că este de -2, -3 grade. Alte probleme nu avem la acest moment. Alimentarea cu energie electrică este în parametri normali. Pământul deja a înghețat și oamenii stau în case, au făcut focul și se îngrijesc de treburile lor”, a spus primarul Georgel Spătaru.
Gospodarii din comuna Vintileasca spun că pentru ei cel mai important este să aibă lemne pentru a face focul în sobe, mălai în hambar și nutreț pentru animale. Cât privește temperaturile scăzute ce vor urma să fie înregistrate în zona de munte a județului Vrancea, nu sunt speriați. „La noi este zăpadă de săptămâna trecută. A mai nins ieri oleacă, însă mai mult o fulguială, așa cum se spune. Acum a venit gerul. Am băgat animalele la adăpost și am mai reparat ușile de la grajduri, să se închidă bine. Noi suntem obișnuiți cu iarna și nu ne facem probleme. Toată treaba este să avem mălai în hambar și nutreț pentru animale și sănătate de la Dumnezeu”, a spus Ion, care locuiește în satul Bahnele.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?