Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

GALERIE FOTO: Strada Militari din cartierul Laminorul a „ÎNGHIŢIT“ un camion



    Un camion încărcat cu pietriș s-a „scufundat”, sâmbătă după-amiază, într-o groapă formată în partea carosabilă, pe strada Militari din cartierul Laminorul al municipiului Focșani. Groapa a apărut, cel mai probabil, ca urmare a lucrărilor efectuate la rețeaua de colectare a apei pluviale, lucrări care fie nu au fost finalizate, fie nu au fost efectuate așa cum ar fi trebuit. Camionul a rămas pur și simplu suspendat, iar manevrele efectuate de șofer pentru a îl scoate din „crater” au fost în zadar.
    La fața locului au ajuns polițiștii, dar și reprezentanții Direcției de Dezvoltare Servicii Publice, care au intervenit pentru scoaterea camionului din groapă, dar și pentru semnalizarea zonei. Inspectorul Ionuț Groza, de la Biroul Rutier Focșani, ne-a declarat că se fac verificări în cazul acestui incident, pentru a se stabili dacă lucrarea era finalizată sau nu, dar și cine se face vinovat de producerea evenimentului în urma căruia, din fericire, nu au rezultat victime. „Evenimentul a avut loc pe strada Militari, unde s-a format o gaură în partea carosabilă, iar un camion s-a scufundat în aceasta, rămânând suspendat. Camionul a fost scos cu sprijinul celor de la Direcția de Dezvoltare și urmează să se facă o evaluare a pagubelor. Se fac verificări în acest caz pentru a vedea care este stadiul lucrării, dar și dacă cineva se face vinovat de producerea evenimentului”, ne-a precizat inspectorul Ionuț Groza.
    Ieri, strada Militari arăta ca o mocirlă. Oamenii care locuiesc în zonă, și care nu sunt deloc puțini, erau încălțați cu cizme din cauciuc. Pe strada Laminorul bălțile au acoperit toată partea carosabilă, apa intrând inclusiv în curți, iar pe strada Militari noroiul este până la gleznă. La intrare au fost montate două panouri, „Accesul interzis în ambele sensuri” și „Zonă cu ridicări auto”. Potrivit polițiștilor, panourile au fost amplasate după producerea evenimentului. 
     
 

   „Strada este predată către societatea VEGA”
 
    Conducerea Primăriei Focșani spune că strada pe care s-a produs evenimentul este predată către societatea VEGA Galați pentru efectuarea de lucrări. Legal, societatea ar trebui să intervină pentru a reface drumul. Societatea gălățeană se află însă în insolvență și are toate utilajele retrase din Focșani. În aceste condiții, Primăria Focșani a trimis utilaje pentru a-i ajuta pe oameni.
Viceprimarul Gabriel Necula spune că astăzi va ajunge în zonă pentru a găsi o soluție pentru remedierea deficiențelor. „Noi am intervenit imediat, am ajutat cu utilaje, cu buldoexcavator, macara pentru a reuși să scoatem camionul. Situația este complicată acolo, pentru că strada este predată către societatea VEGA și nu putem să facem lucrări acolo. Luni voi merge la fața locului pentru a vedea ce soluție vom găsi pentru a-i ajuta pe oameni. Probabil că vom căuta o sponsorizare, o donație, ca să facem lucrările de acolo”, a precizat viceprimarul Gabriel Necula.
Acesta a adăugat că pentru a evita apariția unor situații similare, a fost luată decizia de a amplasa indicatoare pe toate străzile unde se efectuează lucrări. „Vom monta indicatoare cu restricție de tonaj pe toate străzile unde sunt lucrări neterminate”, a adăugat viceprimarul Necula.

    Firme amendate pentru lucrări neautorizate
 
În ultima săptămână, reprezentanții administrației locale au întețit controalele la firmele care efectuează diferite lucrări pe străzile din Focșani. Așa au fost descoperite două firme care nu aveau niciun fel de documente pentru lucrările pe care le efectuau.
Potrivit viceprimarului, firma de telecomunicații RCS-RDS a fost sancționată de inspectorii primăriei cu o amendă de două mii de lei pentru că efectua lucrări pe strada Laminorul. O altă firmă, de construcții, a fost sancționată deoarece realiza lucrări fără autorizație pe strada Bujor. În acest caz a fost aplicată o sancțiune de trei mii lei.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?