Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru Liceul Agricol din Odobeşti


Primăria Odobești va semna săptămâna viitoare, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contractul de reabilitare și modernizare a Liceului Tehnologic din localitate. Finanțarea este asigurată de Guvernul României la solicitarea președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan.

    Anul 2014 este unul de excepție pentru orașul Odobești, localitatea reușind să obțină cele mai mari sume de la Guvern. Cel mai recent contract va fi semnat de Primăria Odobești și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice săptămâna viitoare. Este vorba despre un contract de reabilitare și modernizare a Liceului Tehnologic din localitate. „Voi semna săptămâna viitoare un contract așteptat de jumătate de secol de odobeșteni, Guvernul Ponta alocând aproape 3 milioane de lei pentru modernizarea școlii emblematice a orașului Odobești, intrată în memoria colectivă ca Åžcoala Viticolă sau Liceul Agricol. Practic, prin acest proiect se face un act de dreptate învățământului tehnic odobeștean, dascălilor care au construit timp de un secol prestigiul acestei școli, investițiile urmând să reintroducă instituția în elita școlilor tehnice românești. Pentru învățământul vrâncean în general, investiția Guvernului Victor Ponta este una din cele mai importante proiecte cu un impact educațional uriaș și pe termen lung”, a declarat Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.
    Proiectul a fost început de autoritățile locale cu ani în urmă, dar a fost blocat sistematic de guvernele pedeliste și liberale, care în final l-au și scos de la finanțare spre dezamăgirea cadrelor didactice, a părinților și sutelor de elevi. Primarul Daniel Niciolaș i-a mulțumit șefului administrației județene pentru sprijinul acordat în obținerea de fonduri. „Vreau mai întâi să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul pe care ni l-a acordat constant în toți anii grei în care guvernele de dreapta ne respingeau de la finanțare proiectele. Este vorba de guvernele de tristă amintire care au tăiat pensiile și salariile și au trimis oamenii de la Spitalul din Odobești, pe drumuri. Pe acei demagogi care le-au tăiat salariile și pensiile odobeștenii nu i-au uitat”, ne-a spus Daniel Nicolaș.

   Străzile din Odobești, prioritate pentru Guvernul Ponta

    Printre proiectele semnate de autoritățile din Odobești, proiecte aflate în curs de implementare, se numără proiectul de modernizare a străzilor Stadionului, Avram Iancu, Fdt Nicolae Ioniță, Muncii, Caporal Diea, Meteor, Măgura, Cazaclii, Podgoriei, Ciprian Porumbescu, 1 Mai, Calea Ivăncești, Cuza Vodă, Câmpului, Ctin Giurescu, Profesor Odobeșteanu și Mărășești, în valoare de 6.597.296 lei. Apoi proiectul de reabilitare a străzilor Åžt. O. Iosif, Smârdan, C.A. Rosetti, Crinului, Victoriei, Dogăriei, Obor, Nicolae Bălcescu, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Nicolae Ioniță, Dimitrie Cantemir, Republicii, Dobrogeanu-Gherea și Beciul Domnesc, în valoare de 7.965,428 lei. Tot în domeniul infrastructurii trebuie amintite proiectele de reabilitare a trotuarelor din cartierul Unirea, in valoare de 271.560 lei și cel din centrul orașului, în valoare de 435.208 lei. În domeniul social, un proiect de suflet este amenajarea Centrului Medical „Dr. Calotă”, în valoare de 297.600 lei.
    La aceste proiecte care din punct de vedere estetic au schimbat imaginea Odobeștiului, primarul Nicolaș a reușit să adauge unul prin care a fost modernizat iluminatul public încât cel puțin zona centrală oferă imaginea unui oraș occidental. „Proiectele de modernizare a Odobeștiului vor continua cu un pachet de investiții care urmează să fie realizate anul următor. Dintre acestea, vor intra la finanțare proiectul de modernizare a Casei de Cultură, mai precis imobilul Dr. Georgescu, Centrul de Informare Turistică, proiectul de construire a 96 de unități locative prin ANL pe strada Pictor Grigorescu și 84 de locuințe sociale la Unirea. Aceste investiții ar fi putut fi făcute până în prezent dacă regimul Băsescu – Boc – Ungureanu  nu ar fi blocat toate demersurile pe care le-am făcut în anii trecuți la ministere. Din fericire pentru cetățenii din Odobești, Guvernul condus de Victor Ponta a oferit posibilitatea tuturor localităților să depună proiecte, indiferent de culoarea politică”, a conchis primarul Daniel Nicolaș.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?