Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Dosare cu bătăi, trimise magistraților spre soluționare


Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată pe Daniel Cătălin M., de 21 de ani, din Bolotești, care a lovit o persoană cu o sticlă, iar victima a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru refacere. Fapta a fost comisă în seara zilei de 25 mai. Inculpatul, însoțit de mai mulți prieteni, a ajuns la un bar din localitatea Răchitosu, comuna Garoafa, acolo unde se afla și partea vătămată. Inculpatul s-a așezat la masa la care se afla victima, iar la un moment dat, a vărsat conținutul unei sticle de bere, murdărind partea vătămată. În loc să-și ceară scuze, inculpatul a început să înjure și să facă diferite afirmații la adresa părții vătămate, moment în care aceasta din urmă i-a cerut să fie atent la limbaj. Atât i-a trebuit inculpatului. A pus mâna pe o sticlă și a lovit-o victima în mandibulă. La audieri, inculpatul a recunoscut, iar partea vătămată se constituie parte civilă în dosar. A cerut 3.000 lei daune materiale și 10.000 lei daune morale.
    Și Andrei B., de 18 ani, din Vânători, va fi judecat tot pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 14 februarie, el i-a dat un pumn unei persoane, iar aceasta din urmă a avut nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru refacere. La momentul comiterii faptei, partea vătămată se afla în autogara din Focșani și aștepta un mijloc de transport pentru a pleca acasă, la Broșteni. Din senin, a fost lovită cu pumnul în față de inculpat. Inițial nu s-a știut cine a aplicat lovitura, identitatea inculpatului fiind stabilită ulterior. La audieri, inculpatul a recunoscut că a dat cu pumnul, dar a precizat că a făcut asta pentru că partea vătămată ar fi vrut să-l lovească. Afirmațiile sale nu au rezultat și din anchetă. Partea vătămată se constituie parte civilă în dosar cu suma de 2.500 lei, bani pe care i-a cheltuit pe durata spitalizării, dar și pentru medicamente.
    De asemenea, un cioban din Răstoaca a lovit cu bâta o persoană, iar aceasta din urmă a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru refacere. Neculai U., de 67 de ani, a comis fapta pe data de 6 mai. Inculpatul deține un saivan pe raza comunei Răstoaca, la fel ca și victima. În ziua cu pricina, partea vătămată a mers la saivan și pentru că îngrijitorul animalelor sale nu era acolo, a plecat către saivanul inculpatului. Ajunsă acolo, partea vătămată a fost lovită de inculpat cu o bâtă ciobănească. La audieri, inculpatul a recunoscut fapta și a precizat că partea vătămată i-ar fi înjurat îngrijitorii. Bărbatul bătut a cerut daune în cuantum de 5.000 lei.
    Și pe stadionul din satul Mircești, comuna Vînători, a avut loc o altercație, în aprilie, iar inculpatul este minor. Autorul, Nicolae Alexandru S., a mers pe stadion și a jucat fotbal cu partea vătămată. La finalul partidei, cei doi s-au îndreptat către bicicletele cu care au ajuns până la stadion. Au observat că anvelopa uneia dintre biciclete era desumflată, moment în care inculpatul i-a reproșat părții vătămate că aceasta a desumflat-o. Partea vătămată a spus că nu are nicio legătură, moment în care s-a trezit cu o lovitură peste față. Palma primită a fost destul de puternică, victima având nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru refacere. La audieri, inculpatul a recunoscut, iar partea vătămată vrea daune în cuantum de 6.000 lei, dintre care 5.000 lei daune morale și 1.000 lei banii cheltuiți cu tratamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?