Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Zece persoane au fost ARESTATE în dosarul cu „peşti” şi prostituate


Zece persoane reținute, șase mașini, un pistol, arme albe și mai multe documente ridicate. Acesta este bilanțul acțiunii de joi a polițiștilor și procurorilor DIICOT pentru destructurarea unei grupări care s-ar ocupa cu traficul de persoane. Persoanele reținute au fost prezentate ieri după-amiază la instanță cu propunere de arestare preventivă și au primit mandate pentru câte 30 de zile. După aflarea soluției, toate cele zece persoane arestate au declarat contestații.

    Zece persoane, între care și două femei, au fost reținute în noaptea de miercuri spre joi, în dosarul cu „pești” și prostituate, instrumentat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați și Biroul Teritorial Vrancea, iar aseară, acestea au fost arestate preventiv pentru câte 30 de zile. Soluția a fost dată de magistrații Tribunalului Vrancea.
    Persoanele pe numele cărora au fost emise ordonanțe de reținere și apoi au fost arestate sunt Veta L., de 48 de ani, Petrică C., de 44 de ani, Costel S., de 25 de ani, Nicușor O., de 38 de ani, Romeo L., de 23 de ani, Cristinel R., de 27 de ani, Claudia P., de 20 de ani, Marian T., de 51 de ani, Ionuț Alin B., de 21 de ani și Gigel Vasile S., de 20 de ani.   
Cele zece persoane au fost reținute ca urmare a celor zece percheziții efectuate miercuri în mai multe locații din Focșani, Cîmpineanca, Mărășești și Tătăranu. În urma acestora, oamenii legii au adus la audieri zeci de persoane, dar nu înainte de a ridica și o sumă de bani, aproximativ 10.000 lei, șase mașini, documente de stare civilă ale mai multor victime, dar și un pistol și arme albe.
    Anchetatorii spun că în perioada 2012-2014, cele zece persoane reținute s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în racolarea de tinere, printre care și minore, de pe raza mai multor județe, pe care le-au exploatat sexual, banii astfel obținuți fiind folosiți în interes personal de către membrii grupării. Anchetatorii au adăugat că tinerele pe care le racolau, iar pe unele le și băteau, erau obligate să practice prostituția pe drumul european ce tranzitează județul, în zona stațiilor peco, dar și în parcări. Potrivit unor surse oficiale, în mare parte, persoanele reținute au recunoscut comiterea faptelor pentru care sunt cercetare, respectiv „constituire în grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori  și proxenetism”.

 

  Șapte victime găsite la locuințele suspecților
 

    Ieri după-amiază, pe site-ul DIICOT a fost postat un comunicat de presă cu privire la acțiunea din Vrancea. Conform acestuia „procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați și Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Galați, S.C.C.O Vrancea și I.P.J Vrancea având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale au efectuat un număr de 10 percheziții pe raza județelor Vrancea și Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 10 persoane, specializată în infracțiuni de trafic de persoane și trafic de minori. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 membrii grupării constituiți  într-un grup infracțional organizat au racolat mai multe persoane de sex feminin,  inclusiv minore pe care le-au exploatat sexual, sumele de bani obținute fiind însușite de către aceștia. La locuințele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane,  diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe. Au fost ridicate in vederea indisponibilizării șase autoturisme care au fost folosite în activitatea infracțională.Procurorii D.I.I.C.O.T – B.T Vrancea au dispus măsura reținerii față de 10 persoane urmând a fi solicitată instanței măsura arestării preventive. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

    Și-au așteptat rudele la instanță

    Cele zece persoane reținute au fost aduse joi după-amiază, în jurul orei 16.30, la instanță pentru ca magistrații Tribunalului Vrancea să se pronunțe cu privire la propunerea de arestare. Aici, persoanele reținute au fost așteptate de rude, care la vederea dubelor cu care au fost aduși suspecții au început să plângă, să țipe și să le spună rudelor că sunt alături de ele. Aparținătorii, audiați și ei în cauză, au avut nemulțumiri și cu privire la modul în care anchetatorii și-au făcut treaba, spunând că aceștia nu s-au comportat cu ei așa cum ar fi trebuit și că i-ar fi tratat necorespunzător.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?