Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sute de vitezomani au fost amendați de polițiști


Peste 500 de amenzi au aplicat polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni preventive desfășurate la finele săptămânii trecute, pentru reducerea numărului de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării vitezei.
    În perioada 10-12 octombrie, polițiștii de la Rutier și cei de la Ordine Publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, cu sprijinul Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, salvarea de vieți, precum și pentru asigurarea fluenței traficului rutier. În cadrul acțiunii, au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea promptă a acestora.
    Potrivit comisarului șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, în timpul acțiunii au fost aplicate 859 de sancțiuni contravenționale, dintre care 558 numai pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, în cele trei zile ale acțiunii, oamenii legii au suspendat 21 de permise de conducere, dintre care 13 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Totodată, alte două permise au fost reținute pentru alcool, iar 7 conducători auto au rămas fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor.
     La nivelul întregii țări, polițiștii au constatat 284 de infracțiuni (dintre care 228 la regimul circulației pe drumurile publice) și au aplicat 24.319 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 23.578 au fost de abateri la Codul Rutier, respectiv 100 pentru consum de alcool și 14.179 pentru depășirea limitelor legale de viteză. Ca măsură complementară, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 1.043 permise de conducere, 441 pentru viteză și 129 pentru alcool, fiind retrase 343 de certificate de înmatriculare.
    Oamenii legii spun că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Oamenii legii recomandă tuturor celor aflați la volan să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să sporească atenția atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?