Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Ponta: România e o țară sigură


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că România este o țară sigură în fața oricăror amenințări, care nu va accepta ”niciodată” ca cineva din afară să îi impună reguli de securitate. ”Nu accept și nu va accepta niciodată România ca cineva din afară să îi impună reguli de securitate. (…) E dreptul nostru și nu are nimeni voie să ne spună ‘nu cheltuiți mai mult, nu vă luați avioane, nu vă puneți scutul antirachetă’. Nimeni nu are voie să facă chestia asta și nici nu vom accepta asemenea sugestii sau critici”, a subliniat Ponta la Publika tv.
El a spus că România este ”un exemplu de succes” din punctul de vedere al securității, însă siguranța are și un preț pe care țara noastră îl plătește. ”România e o țară sigură în fața oricăror amenințări și o țară care își protejează propria securitate nu doar fiind membru al NATO, dar și prin eforturile pe care noi le facem. Aș fi vrut ca din banii pe care îi plătim pentru avioanele F 16 să mai fac o bucată de autostradă între Iași și Chișinău, dar există un preț pentru securitate. (…), iar acel preț România îl plătește”, a mai spus Ponta.
În context, premierul a arătat că și Republica Moldova va trebui să ia o decizie în ceea ce privește securitate sa națională, pentru că ”o țară democratică nu poate prospera decât dacă nu se simte amenințată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?