Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Portal online de depunere a documentelor de către străini și cetățeni comunitari


Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a pus la dispoziția cetățenilor din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European, Confederația Elvețiană, țări terțe și persoanelor juridice aflate pe teritoriul României un portal online de depunere a documentelor privind regimul străinilor și al cetățenilor comunitari. „IGI invită solicitanții să utilizeze aplicația www.portaligi.mai.gov.ro pentru a beneficia de servicii publice eficiente și rapide. Metoda de lucru lansată urmărește scurtarea timpului de așteptare în fața ghișeului și eficientizarea procesului de preluare a cererilor”, informează un comunicat al IGI remis miercuri.
Prin lansarea acestui serviciu se oferă aplicanților oportunitatea de a face dovada îndeplinirii condițiilor legale prin încărcarea online a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul. „Documentele sunt verificate de operatori, care asigură un feed-back on-line și programează solicitantul la o dată și oră stabilite pentru a se prezenta la ghișeele special amenajate și dotate, în vederea preluării datelor biometrice și a confruntării cu documentele originale”, se mai arată în comunicat.
Aplicația oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica online, în orice moment, statusul cererii sale. Termenul legal de soluționare a cererii curge de la data prezentării la ghișeu. „Aplicația contribuie, în mod semnificativ, la creșterea eficienței în rezolvarea cererilor adresate structurilor de imigrări din toată țara. Prelucrarea datelor se realizează în mod organizat și controlat, existând în permanență posibilitatea unei interacțiuni cu solicitanții pentru obținerea cât mai rapidă a datelor necesare și procesarea lor”, precizează IGI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?