Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Transportatorii de mărfuri și persoane, verificați de polițiști


Polițiștii desfășoară în această săptămână o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane și mărfuri. Activitățile se vor desfășura conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). „În săptămâna 6-12 octombrie a.c., polițiștii rutieri vor acționa, la nivel național, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul IGPR pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri. Acțiunea TRUCK & BUS se va desfășura conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa la care România este parte și se va desfășura, concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizației TISPOL”, se arată într-o informare a IGPR.
    În cadrul activităților, polițiștii rutieri vor verifica, cu predilecție, autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și autovehicule destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 
În aceeași informare se mai arată că siguranța rutieră este o problemă de importanță majoră la nivel mondial, având în vedere faptul că anual își pierd viața în accidente de circulație, ori sunt vătămate, mii de persoane, iar pagubele materiale înregistrate ca urmare a evenimentelor rutiere se ridică la miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?